Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Σε κώμα ο Justin Wilson (video)

Ελλάδα 4:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε κώμα ο Justin Wilson (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Σε κώμα ο Justin Wilson (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα τρομακτικό ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα του IndyCar Series στην πίστα του Πόκονο, προκάλεσε τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του πρώην οδηγού της Formula 1, Justin Wilson.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ο Βρετανός ήταν εξαιρετικά άτυχος καθώς στον 180ο γύρο του 500ων μιλίων αγώνα, χτυπήθηκε στο κεφάλι από τη «μύτη» του μονοθεσίου του Sage Karam που είχε χάσει τον έλεγχο δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Το ανατριχιαστικό video δείχνει τον εν λόγω κομμάτι να αναπηδά στην οβάλ πίστα ανεξέλεγκτο ώσπου υπάρχει επαφή με το κράνος του άτυχου Wilson που ερχόταν κινούμενος τέρμα γκάζι. Έχασε τις αισθήσεις του και ανεξέλεγκτο το μονοθέσιο του βγήκε εκτός δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Το ιατρικό επιτελείο έσπευσε στο σημείο, έβγαλε τον 37χρονο από το μονοθέσιο της Andretti Autosport και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και βρίσκεται πλέον σε κώμα.

Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση του INDYCAR ανέφερε:

Advertisement

«Ο Justin Wilson υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα στο Πόκονo. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κώμα και σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ γίνεται περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασής του στο Lehigh Valley Health Network Cedar Crest Hospital του Άλενταουν.
Το INDYCAR στέλνει σκέψεις και προσευχές στον Justin, την οικογένειά του αλλά και την Andretti Autosport σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.
Νέα ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του Wilson, θα υπάρξει όταν έχουμε κάτι νέο
».

Ο γεννημένος στο Σέφιλντ της Αγγλίας οδηγός, πήρε το 2001 τον τίτλο στη Formula 3000 και δύο χρόνια μετά, συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Έτρεξε 11 αγώνες με την ανίσχυρη Minardi και στη συνέχεια άλλους πέντε με τη Jaguar, με την οποία και βαθμολογήθηκε στον αγώνα της Ινδιανάπολης.

Advertisement

Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και για τέσσερα χρόνια συμμετείχε στο πρωτάθλημα ChampCar, όντας μάλιστα πολύ ανταγωνιστικός: 3ος στην τελική βαθμολογία το 2005, δεύτερος το 2006 και το 2007.

Από το 2008 τρέχει στο IndyCar Series, θεσμό στον οποίο έχει πανηγυρίσει δύο νίκες, με καλύτερη σεζόν αυτή του 2013 όταν και ήταν 6ος στην τελική βαθμολογία.