Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το 2017

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

RallyCross: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το 2017

ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το 2017

ΑΓΩΝΕΣ

Η πίστα της Καταλούνια φιλοξένησε τον πρώτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος RallyCross, του ταχέως αναπτυσσόμενου σπορ που συνδυάζει αρετές του WRC αλλά και των αγώνων πίστας. Όλα αυτά σε ένα επίσης μεικτό τερέν, που κατά το ήμισυ χρησιμοποιούσε την πίστα Formula 1 της Βαρκελώνης ενώ το άλλο του μισό ήταν παράπλευρες χωμάτινες διαδρομές!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Mattias Ekström, σε ένα επικό διήμερο μονομαχιών δίχως αύριο και με τον καιρό να παίζει και αυτός το ρόλο του. Έτσι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του. Ο Σουηδός είχε την pole position στον τελικό και κατάφερε να δει με το Audi S1 πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Τον ακολούθησε ο Timo Scheider της MJP Racing Team Austria, που έκανε εκπληκτική εκκίνηση, στη συνέχεια κόλλησε πίσω από τον Ekstrom και η τελική τους διαφορά ήταν στα μόλις 0.362sec. Αξίζει να σημειωθεί πως αμφότεροι προέρχονται από το χώρο του DTM και επικράτησαν των αντιπάλων τους με καταβολές από τα ράλι.

Advertisement
Advertisement

rallycross-barca17rd1-a640

Το βάθρο συμπλήρωσε ο οδηγός αποκάλυψη του 2016, ο Andreas Bakkerud. Ο 25χρονος Νορβηγός έδωσε μεγάλες μάχες, ανέκαμψε από το επεισοδιακό για τη Hoonigan Racing Σάββατο και στον μεγάλο τελικό εκμεταλλεύτηκε την κακή εκκίνηση του Johan Kristoffersson, το VW Polo του οποίου έμεινε κολλημένο. Στη συνέχεια είχε μεγάλη κόντρα με τον συμπατριώτη του Petter Solberg και τελικά το Ford Focus βρήκε τρόπο να περάσει το Polo στον τέταρτο γύρο.

O Timmy Hansen Και ο Kristoffersson συμπλήρωσαν το Top5, την ώρα που ο Ken Block έφτασε μέχρι τα ημιτελικά αλλά έχασε πολύ χρόνο όταν «έμεινε» μπροστά του ο Toomas Heikkinen, κλείνοντάς τον άθελά του.

Ήταν άτυχος ο Block...

Ήταν άτυχος ο Block…

Advertisement

Το δίδυμο Solberg-Kristofferson μπορεί να έμεινε εκτός βάθρου αλλά εξασφάλισε την πρώτη θέση στους κατασκευαστές στη νεοσύστατη PSRX Volkswagen World RX Team Sweden.

Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι στο Μονταλέγκρε της Πορτογαλίας, στις 21-23 Απριλίου!

Advertisement