Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ώρα για το Grand Prix των ράλι (video)!

Ελλάδα 5:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: Ώρα για το Grand Prix των ράλι (video)!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ώρα για το Grand Prix των ράλι (video)!

ΑΓΩΝΕΣ

Επιστροφή στη δράση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι μετά από διάλειμμα μεγαλύτερο του ενός μήνα, με το πάντα εντυπωσιακό Ράλι Φινλανδίας! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Πάλαι ποτέ γνωστό ως Ράλι Χιλίων Λιμνών, πάντα λατρεμένο για τα εντυπωσιακά του άλματα, φέρει πια τον τίτλο του… Grand Prix των ράλι λόγω των τρομακτικά υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν τα αγωνιστικά οχήματα.

“Χρειάζεται θάρρος αλλά και τέλειες σημειώσεις γιατί αυτές είναι που σου λες πως να πλασάρεις το αυτοκίνητο, μετά την απογείωση με τέρμα γκάζι σε ένα τυφλό άλμα”, έχει δηλώσει χαρακτηριστικά στο παρελθόν ο Μάρκους Γκρένχολμ.

Φέτος ο Σκανδιναβικός αγώνας αποτελεί τον όγδοο γύρο του πρωταθλήματος και όπως πάντα έχει ως κέντρο του τη Γιβάσκιλα. Συνήθως οι Σκανδιναβοί έκαναν πάρτι σε αυτό τον αγώνα αν και τα τελευταία χρόνια, το φαινόμενο Σεμπαστιέν Λεμπ διέλυε κάθε παράδοση (νικητής και το 2011 και το 2012).

Advertisement
Advertisement

Τώρα είναι ο Σεμπαστιέν Οζιέ αυτός που είναι έτοιμος να χαλάσει τα πλάνα των τοπικών ηρώων, όπως ο teammate του στη Volkswagen Motorsport Γιάρι Μάτι Λάτβαλα ή ο Μίκο Χίρβονεν της Citroen.

Το φετινό Ράλι Φινλανδίας περιλαμβάνει 23 ειδικές διαδρομές που απλώνονται σε 332.14 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Αυτές διεξάγονται Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο με τη δεύτερη μέρα να είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε την επίσημη προεπισκόπηση του αγώνα από την τηλεόραση του WRC, με ενδιαφέρουσες δηλώσεις των πρωταγωνιστών αλλά και εντυπωσιακά πλάνα από προηγούμενα Ράλι Φινλανδίας.