Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Πέρασε πρώτος ο Peterhansel!

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ντακάρ: Πέρασε πρώτος ο Peterhansel!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Πέρασε πρώτος ο Peterhansel!

ΑΓΩΝΕΣ

Μόλις μερικές ώρες μετά τα παράπονα του Stephane Peterhansel για team orders από πλευράς της Mini, ο Γάλλος πήρε τελικά τα ηνία από τον Nani Roma! buy online essay if (1==1) {document.getElementById("link67823").style.display="none";} ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

«Όλα τελείωσαν, από την ομάδα μας ζήτησαν να μην πάρουμε ρίσκα», δήλωνε ο Γάλλος μετά το τέλος της ενδέκατης διαδρομής, να όμως που σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στα 350 αγωνιστικά χιλιόμετρα από το Ελ Σαλβαδόρ προς τη Λα Σερένα, τοποθέτησε εαυτόν στην πρώτη θέση της γενικής!

Ο έντεκα φορές νικητής του θρυλικού Ράλι Ντακάρ, ήταν κατά σχεδόν έξι λεπτά ταχύτερος του Roma, με αποτέλεσμα να έχει πλέον προβάδισμα 26 δευτερολέπτων, με μόλις 157 χιλιόμετρα να απομένουν για τον τερματισμό στο Βαλπαραΐσο! Πως όμως άλλαξαν όλα;

Ο Roma είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο Peterhansel που περιγράφει τη συνέχεια: «Περάσαμε τον Nani,  πήγαινε πολύ αργά, πρέπει να είχε κλατάρισμα. Ενώ βρισκόμασταν στους αμμόλοφους, σταμάτησα για να του δείξω πως μπορεί να περάσει αν θέλει. Δεν ήθελε όμως να είναι αυτός που θα άνοιγε δρόμο μέσα στην άμμο. Το έκανα λοιπόν εγώ και έφτασα με ηρεμία στον τερματισμό».

Advertisement
Advertisement

Είναι προφανές πως εντός των τειχών της Mini υπάρχει ένταση, παρά τα λεγόμενα του Roma: «Ο αγώνας είναι ανοιχτός. Θα δούμε τι θα γίνει αύριο. Όπως έλεγα και χθες, δεν έχουμε team orders κι αυτό το είδατε κι εσείς σήμερα. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, είμαστε ακόμα ζωντανοί και θα δούμε τι θα γίνει αύριο».

Πάμε λοιπόν για σπριντ μέχρι τον τερματισμό, ενός επικού Ράλι Ντακάρ, ο νικητής του οποίου θα κριθεί σχεδόν στο… φώτο-φίνις!

Σχεδόν εξασφαλισμένη έχει την παρουσία του στο βάθρο ο Nasser Al-Attiyah, επίσης με X-raid Mini, την ώρα που η τέταρτη θέση άλλαξε ξανά χέρια! Giniel de Villiers (Toyota) και Orlando Terranova (Mini) συνέχισαν να εναλλάσσονται στη γενική, με τον Νοτιοαφρικανό να παίρνει προβάδισμα 6μιση λεπτών.

Advertisement

Αναλυτικά οι καλύτεροι χρόνοι στα αυτοκίνητα στην 12η ΕΔ του Ράλι Ντακάρ:

1. Stephane Peterhansel X-raid Mini 3h38m19s
2. Nasser Al-Attiyah X-raid Mini +3m38s
3. Nani Roma X-raid Mini +5m58s
4. Giniel de Villiers Imperial Toyota +10m48s
5. Krzysztof Holowczyz X-raid Mini +18m06s
6. Ronan Chabot SMG Buggy +18m24s
7.  Boris Garafulic X-raid Mini +25m26s
8. Lucio Alvarez Ford +26m15s
9. Orlando Terranova X-raid Mini +29m50s
10. Christian Lavieille Haval +31m09s

Αναλυτικά η γενική κατάταξη στα αυτοκίνητα μετά την 12η ΕΔ:

1. Stephane Peterhansel X-raid Mini 48h45m45s
2. Nani Roma X-raid Mini +26s
3. Nasser Al-Attiyah X-raid Mini +54m07s
4. Giniel de Villiers Imperial Toyota +1h21m13s
5. Orlando Terranova X-raid Mini +1h27m57s
6. Krzysztof Holowczyz X-raid Mini +3h57m25s
7. Darek Dabrowski Overdrive Toyota +5h26m09s
8. Christian Lavieille Haval +5h34m59s
9. Martin Kaczmarski X-raid Mini +6h55m33s
10. Vladimir Vasilyev X-raid Mini +7h00m59s
Advertisement

[nggallery id=3153]

Στα φορτηγά, ο Ολλανδός Gerard De Rooy (Torpedo Iveco) προσπάθησε να ανακάμψει μετά τη χθεσινή απώλεια της πρωτοπορίας, ήταν ταχύτερος όλων, όμως κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τον Andrey Karginov (Kamaz) μόλις κατά μισό λεπτό. Τους χωρίζουν δηλαδή, 7 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα.

Στους δύο τροχούς, ο Γάλλος Cyril Despres (Yamaha) σημείωσε για ξανά τον καλύτερο χρόνο αλλά με προβάδισμα 2 ωρών (!) ο Ισπανός Eric Coma (KTM) θα χάσει τη νίκη μόνο αν η τύχη του γυρίσει την πλάτη στο τέλος.

Advertisement

Στα Quad, ταχύτερος ήταν ξανά ο Χιλιανός Ignacio Casale (Raptor Yamaha) που έτσι διεύρυνε και το προβάδισμα του στη 1 ώρα και 23 λεπτά.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε την ανασκόπηση της δωδέκατης ημέρας δράσης του φετινού Ράλι Ντακάρ, με εντυπωσιακά πλάνα από τις διαδρομές στη Νότια Αμερική.

H τελευταία ειδική διαδρομή περιλαμβάνει 157 αγωνιστικά χιλιόμετρα και για τις τέσσερις κατηγορίες. Η αφετηρία είναι στη Λα Σερένα και ο τερματισμός στο Βαλπαραΐσο.

Το NewsAuto σας παρέχει καθημερινά αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του Ράλι Ντακάρ 2014. Διαβάστε τι έγινε ανά ειδική διαδρομή:
ΕΔ1
ΕΔ2
ΕΔ3
ΕΔ4
ΕΔ5
ΕΔ6
ΕΔ7
ΕΔ8
ΕΔ9
ΕΔ10
ΕΔ11

765qwerty765