Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Δράμα στην τρίτη ειδική διαδρομή

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Δράμα στην τρίτη ειδική διαδρομή

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Δράμα στην τρίτη ειδική διαδρομή

ΑΓΩΝΕΣ

Ο δρόμος προς το Σαν Χουάν της Αργεντινής έκρυβε πολλές παγίδες για τους συμμετέχοντες στο φετινό Ράλι Ντακάρ!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Οι πρωτοπόροι αντιμετώπισαν προβλήματα και οι αλλαγές στις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης είναι πολλές και σημαντικές! Μπορεί τα 240 χρονομετρημένα χιλιόμετρα να μη φαντάζουν πολλά, αφορούσαν όμως δύσβατες διαδρομές σε μεγάλο υψόμετρο. Μάλιστα υπήρξαν τροποποιήσεις στην αγωνιστική διαδρομή λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν πρόσφατα στη διαδρομή (αρχικά η ΕΔ ήταν μήκους 301 km).

Ακραίο όμως φαινόμενο ήταν και η υπερχείλιση ενός ποταμού που έβαλε φρένο στους πρωτοπόρους, αναγκάζοντάς τους να ακολουθήσουν εναλλακτικές διαδρομές. Ο Stephane Peterhansel επηρεάστηκε όσο κανείς, αφού αναγκάστηκε να κινηθεί… εκεί που δεν υπήρχε δρόμος ώστε να μπορέσει να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να έχει 3 κλαταρισμένα ελαστικά και να χάσει 28 λεπτά!

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος έπεσε πέμπτος, ενώ μικρότερο ήταν κακό για τον Carlos Sainz. Ναι μεν δυσκολεύτηκε κι αυτός με το SMG Buggy, ωστόσο έκλεισε την ημέρα τέταρτος, 12 λεπτά μπροστά από τον Peterhansel.  Στην πρώτη τριάδα, συναντάμε μόνο Xraid-Mini, με πρωτοπόρο της γενικής τον ταχύτερος της ΕΔ3, Nani Roma. Στα 9 λεπτά έχει τον Orlando Terranova (παρότι ο Αργεντινός σταμάτησε μέσα στην ειδική για να δώσει ένα εφεδρικό ελαστικό στον Peterhansel) και στα δέκα τον Nasser Al-Attiyah.

Αναλυτικά οι καλύτεροι χρόνοι στα αυτοκίνητα στην 3η ΕΔ:

1. Nani Roma X-raid Mini 2h58m52s
2. Krzsyztof Holowczyc X-raid Mini +1m07s
3. Leeroy Poulter Imperial Toyota +3m19s
4. Orlando Terranova X-raid Mini +4m54s
5. Guerlain Chicherit EVR +6m52s
6. Robby Gordon Gordon Hummer +7m02s
7. Nasser Al-Attiyah X-raid Mini +10m09s
8. Erik Wevers Riwald Ford +10m39s
9. Federico Villagra X-raid Mini +10m54s
10. Erik van Loon XDakar Ford +11m01s

 

Advertisement

Αναλυτικά η γενική κατάταξη στα αυτοκίνητα μετά την 3η ΕΔ:

1. Nani Roma X-raid Mini 9h20m13s
2. Orlando Terranova X-raid Mini +9m06s
3. Nasser Al-Attiyah X-raid Mini +10m00s
4. Carlos Sainz SMG Buggy +12m02s
5. Stephane Peterhansel X-raid Mini +24m08s
6. Giniel de Villiers Imperial Toyota +26m23s
7. Christian Lavieille Haval +31m23s
8. Krzsyztof Holowczyc X-raid Mini +33m56s
9. Erik Wevers Riwald Ford +44m39s
10. Leeroy Poulter Imperial Toyota +45m10s

[nggallery id=3141]

Advertisement

Στα φορτηγά, για τρίτη φορά ένας οδηγός της Kamaz σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, αυτή τη φορά ο Andrey Karginov. Όμως είναι ο Ολλανδός Gerard De Rooy με Torpedo Iveco που έχει τα ηνία στη γενική.

Στις μοτοσυκλέτες, η Honda HRC έκανε το τρία στα τρία, με τον Juan Barreda να πρωτεύει για δεύτερη φορά, διευρύνοντας το προβάδισμα του από τους Cyril Despres (Yamaha) και Eric Coma (KTM). Εκτός αγώνα τέθηκε ο δεύτερος πέρυσι, Ruben Faria.

Στα quad ο περυσινός νικητής και πρωτοπόρος της κατάταξης, Marcos Patronelli, εγκατέλειψε λόγω μηχανικών προβλημάτων στη Raptor Yamaha του. «Είναι πολύ λυπηρό που ολοκληρώθηκε εδώ η συμμετοχή μου στο Ράλι Ντακάρ. Ήμουν σε υψόμετρο 4200 μέτρων όταν εμφανίστηκε το πρόβλημα. Έχασα ισχύ και δυστυχώς αναγκάστηκα να εγκαταλείψω», τόνισε ο Αργεντινός.

Advertisement

Ταχύτερος ήταν ο Πολωνός Rafal Sonik (επίσης με Raptor 700) και αυτό τον έφερε και στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε την ανασκόπηση της τρίτης ημέρας δράσης του φετινού Ράλι Ντακάρ, με εντυπωσιακά πλάνα από τις διαδρομές στη Νότια Αμερική.

Η τέταρτη ημέρα, έχει ως εφαλτήριο των προσπαθειών των αγωνιζομένων το Σαν Χουάν και τερματισμό στο Chilechito. Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά θα καλύψουν 657 αγωνιστικά χιλιόμετρα, ενώ οι μοτοσυκλέτες και τα quad 353.

Το NewsAuto θα σας παρέχει καθημερινά αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του Ράλι Ντακάρ 2014. Διαβάστε τι έγινε στην πρώτη αλλά και στη δεύτερη ειδική διαδρομή.