Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Η απάντηση των φαβορί (video)

Ελλάδα 1:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Η απάντηση των φαβορί (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Η απάντηση των φαβορί (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η πρώτη μαραθώνια ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ 2014 έφερε και αλλαγή φρουράς στη κορυφή της γενικής κατάταξης, με τους αειθαλείς Stephane Peterhansel και Carlos Sainz να μάχονται για τα ηνία!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Τα πληρώματα κάλυψαν συνολικά 798 χιλιόμετρα, τα 433 εκ των οποίων χρονομετρημένα. Οι στενοί, γεμάτοι πέτρες δρόμοι της εναρκτήριας διαδρομής, έδωσαν τη θέση του στην άμμο, καθοδόν για το Σαν Ραφαέλ της Αργεντινής.

Ο χθεσινός πρωτοπόρος, Carlos Sousa, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αφού τα προβλήματα στον υπέρ-τροφοδότη του Haval του συνεχίστηκαν. Έτσι ο Peterhansel που στην ΕΔ1 έχασε χρόνο λόγω κλαταρισμένου ελαστικού, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο με το X-raid Mini του, πέρασε και στη κορυφή της γενικής κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Πίσω του, με την ελάχιστη διαφορά για τα δεδομένα του Ράλι Ντακάρ, των 28 δευτερολέπτων, βρίσκεται ο νικητής του 2010, Carlos Sainz. «Ξέραμε πως η σημερινή διαδρομή ήταν διαφορετική και πως θα ήταν πολύ πιο γρήγορη. Αυτό που είχε σημασία, ήταν να διατηρήσουμε ταχύτητα. Προσπάθησα σκληρά και προσπέρασα όποιον βρέθηκε μπροστά μας, ώστε να έχω ανοιχτό δρόμο», σχολίασε ο Ισπανός.

Τέσσερα λεπτά από την κορυφή είναι ο Nasser Al-Attiyah, που παρότι είχε τρία κλαταρίσματα με αποτέλεσμα να κόψει και ρυθμό στο τέλος διότι δεν έχει άλλη ρεζέρβα, κράτησε την τρίτη θέση στη γενική, με βραχεία κεφαλή από τον teammate του, Ισπανό Nani Roma.

Αναλυτικά οι καλύτεροι χρόνοι στα αυτοκίνητα στη δεύτερη ΕΔ:

1. Stephane Peterhansel X-raid Mini 3h52m05s
2. Carlos Sainz SMG Buggy +46s
3. Giniel de Villiers Imperial Toyota +5m34s
4. Nani Roma X-raid Mini +7m25s
5. Nasser Al-Attiyah X-raid Mini +7m44s
6. Orlando Terranova X-raid Mini +12m41s
7. Ronan Chabot SMG Buggy +14m03s
8. Christian Lavieille Haval +19m38s
9. Lucio Alvarez Ford +26m00s
10. Reinaldo Varela Petrobas Mitsubishi +28m06s
Advertisement

 

Αναλυτικά η γενική κατάταξη στα αυτοκίνητα μετά τη δεύτερη ΕΔ:

1. Stephane Peterhansel X-raid Mini 6h17m02s
2. Carlos Sainz SMG Buggy +28s
3. Nasser Al-Attiyah X-raid Mini +4m10s
4. Nani Roma X-raid Mini +4m19s
5. Orlando Terranova X-raid Mini +8m31s
6. Giniel de Villiers Imperial Toyota +17m10s
7. Christian Lavieille Haval +20m59s
8. Reinaldo Varela Petrobas Mitsubishi +36m00s
9. Krzysztof Holowczyc X-raid Mini +37m08s
10. Marek Dabrowski Orlen Toyota +38m08s
Advertisement

[nggallery id=3138]

Στα φορτηγά είχαμε δράμα για τον νικητή της πρώτης ειδικής του Ράλι Ντακάρ, Ayrat Mardeev. Ο Ρώσος που οδηγούσε ένα από τα πέντε οχήματα της Kamaz, είχε έξοδο με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει. Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο teammate του Anton Shibalov, περνώντας έτσι και στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τους Ολλανδούς Gerard De Rooy με Torpedo Iveco και Marcel Van Vliet με MAN.

Στις μοτοσυκλέτες, η Honda HRC κυριάρχησε ξανά, αυτή τη φορά όχι με τον Juan Barreda αλλά με τον Βρετανό Sam Sunderland. Ωστόσο, ο Ισπανός διατήρησε τα ηνία στη γενική.

Advertisement

Στα quad προηγείται ο περυσινός νικητής Marcos Patronelli, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο για 15η φορά στο θρυλικό αγώνα και η επίδοση αυτή, τον έφερε με τη Raptor Yamaha του στη κορυφή της γενικής κατάταξης.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε την ανασκόπηση της δεύτερης ημέρας δράσης του φετινού Ράλι Ντακάρ, με εντυπωσιακά πλάνα από τις διαδρομές στη Νότια Αμερική.

Η τρίτη ημέρα, έχει ως εφαλτήριο των προσπαθειών των αγωνιζομένων των Σαν Ραφαέλ και τερματισμό το Σαν Χουάν. Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά θα καλύψουν 301 αγωνιστικά χιλιόμετρα, ενώ οι μοτοσυκλέτες και τα quad 373.

Το NewsAuto θα σας παρέχει καθημερινά αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του Ράλι Ντακάρ 2014. Διαβάστε εδώ τι έγινε στην πρώτη ειδική διαδρομή.