Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Πήρε τα ηνία ο Sainz (video)

Ελλάδα 4:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Πήρε τα ηνία ο Sainz (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Πήρε τα ηνία ο Sainz (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η τέταρτη ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ είχε και τέταρτο διαφορετικό νικητή, φέρνοντας παράλληλα και ισάριθμες αλλαγές στη πρωτοπορία του αγώνα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αυτός που πανηγύρισε ήταν ο Carlos Sainz που κάλυψε τα εξαντλητικά 657 αγωνιστικά χιλιόμετρα της διαδρομής από το Σαν Χουάν προς το Τσιλετσίτο μέσα σε πέντε ώρες και είκοσι λεπτά. Επίδοση που ήρθε παρότι ο νικητής του 2010 ολοκλήρωσε την ημέρα χωρίς ενεργητική υποβοήθηση στο SMG Buggy που οδηγεί!

«Φυσικά είμαι χαρούμενος καθώς αυτή η ημέρα εξελίχθηκε καλά για εμάς. Ειδικά φέτος, το Ράλι Ντακάρ αποδεικνύεται πολύ σκληρό. Έχουμε απρόοπτα και ανακατατάξεις κάθε μέρα, ενώ ακόμα και σήμερα, όλα ήταν περίπλοκα. Ξεκινήσαμε την ειδική τέταρτοι και είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τη σκόνη των άλλων και το προσπέρασμα ήταν δύσκολο. Είχαμε κλαταρισμένο ελαστικό στο ξεκίνημα της ειδικής, μόλις 20 χιλιόμετρα από την εκκίνηση. Στο τέλος χάσαμε και την υποβοήθηση, δεν ήταν λοιπόν μία ημέρα χωρίς προβλήματα. Είμαι όμως χαρούμενος από την τελική εξέλιξη των πραγμάτων και την απόδοση του αυτοκινήτου μου», σχολίασε ο Sainz.

Advertisement
Advertisement

Ο Stephane Peterhansel άφησε πίσω του τις ατυχίες της προηγούμενης ημέρας και τον ακολούθησε σε χρόνο, όμως ο Γάλλος δεν κατάφερε να ανέβει ψηλότερα από  την πέμπτη θέση της γενικής. Μπροστά του έχει τρεις teammates, με Xraid-Mini. Τον Ισπανό Nani Roma που απώλεσε τα ηνία και ακολουθεί τον Sainz υστερώντας κατά 126 δευτερόλεπτα, τον σταθερό Nasser Al-Attiyah που σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο και παρέμεινε τρίτος γενικής αλλά και τον Orlando Terranova.

Αναλυτικά οι καλύτεροι χρόνοι στα αυτοκίνητα στην 4η ΕΔ:

1. Carlos Sainz SMG Buggy 5h20m32s
2. Stephane Peterhansel X-raid Mini +6m04s
3. Nasser Al-Attiyah X-raid Mini +8m58s
4. Federico Villagra X-raid Mini +13m19s
5. Nani Roma X-raid Mini +14m08s
6. Orlando Terranova X-raid Mini +16m04s
7. Giniel de Villiers Imperial Toyota +24m49s
8. Christian Lavieille Haval +26m59s
9. Pascal Thomasse MD Buggy +33m37s
10. Aidyn Rakhimbayev Hilux Toyota +34m08s

 

Advertisement

Αναλυτικά η γενική κατάταξη στα αυτοκίνητα μετά την 4η ΕΔ του Ράλι Ντακάρ:

1. Carlos Sainz SMG Buggy 14h52m47s
2. Nani Roma X-raid Mini +2m06s
3. Nasser Al-Attiyah X-raid Mini +6m56s
4. Orlando Terranova X-raid Mini +13m08s
5. Stephane Peterhansel X-raid Mini +18m10s
6. Giniel de Villiers Imperial Toyota +39m10s
7. Christian Lavieille Haval +46m20s
8. Federico Villagra X-raid Mini +47m12s
9. Krzsyztof Holowczyc X-raid Mini +1h07m00s
10. Darek Dabrowski Hilux Toyota +1h18m44s

[nggallery id=3143]

Advertisement

Στα φορτηγά, μετά από τρεις πρωτιές των οδηγών της Kamaz, ο ο Ολλανδός Gerard De Rooy με Torpedo Iveco έφτασε ταχύτερα στον τερματισμό και έτσι εδραιώθηκε στη κορυφή της κατάταξης.

Οι διαγωνιζόμενοι στους δύο τροχούς, είχαν να καλύψουν 353 χιλιόμετρα, χωρίς βοήθεια από τις ομάδες στο τέλος της ημέρας. Στις μοτοσυκλέτες, τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Ισπανός Juan Pedrero Garcia με 450 SR Sherco. Ο συμπατριώτης του Juan Barreda (Honda) διατήρησε τα ηνία στη γενική κατάταξη αλλά πλέον του ασκείται έντονη πίεση. Ο Eric Coma (KTM) πλησίασε στα 3 λεπτά και ο “Chaleco” Lopez (KTM) στα πέντε. Εγκατέλειψε ο Sam Sunderland ενώ πολύ χρόνο έχασε ο πέντε φορές νικητής Cyril Despres, όταν η Yamaha του ακινητοποιήθηκε προσωρινά, 12 km πριν το τέλος της ειδικής.

«Η μοτοσυκλέτα μου σταμάτησε και προσπάθησα πολύ μέχρι να βρω το πρόβλημα – ένα βραχυκύκλωμα. Δεν απογοητεύομαι όμως. Μόλις ολοκλήρωσα την 4η ειδική, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μέχρι τη 13η. Η μέρα που θα το βάλω κάτω, είναι η μέρα που θα τα μαζέψω και θα πάω σπίτι μου. Μπορεί να έχασα πολύ έδαφος αλλά λατρεύω αυτόν τον αγώνα και ξέρω πως τίποτα δεν τελειώνει πριν τον τερματισμό», σχολίασε ο Γάλλος.

Advertisement

Στα quad ταχύτερος ήταν ο Χιλιανός Ignacio Casale με Raptor Yamaha που πέρασε έτσι και στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε την ανασκόπηση της τέταρτης ημέρας δράσης του φετινού Ράλι Ντακάρ, με εντυπωσιακά πλάνα από τις διαδρομές στη Νότια Αμερική.

Στην πέμπτη ειδική, οι δρόμοι των δίτροχων και τετράτροχων συμμετεχόντων είναι και πάλι παράλληλοι και απλώνονται σε 527 χρονομετρημένα χιλιόμετρα με αφετηρία το Τσιλετσίτο και τερματισμό στο Τουκουμάν.

Το NewsAuto θα σας παρέχει καθημερινά αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του Ράλι Ντακάρ 2014. Διαβάστε τι έγινε στην πρώτη, τη δεύτερη αλλά και την τρίτη ειδική διαδρομή.