Ράλλυ Φινλανδίας: Σοκαριστικό ατύχημα Οζιέ, ο Πάγιαρι περνάει μπροστά (+video)
ΑΓΩΝΕΣ
Άκρως επεισοδιακή ήταν η τρίτη ημέρα του Ράλλυ Φινλανδίας με τους δύο οδηγούς που ήταν στο 1-2 της κατάταξης χθες να έχουν σοβαρά ατυχήματα. Έτσι, τα ηνία έχει πάρει ο Πάγιαρι που βρίσκεται κοντά σε μια κρίσιμη δεύτερη συνεχή νίκη.
Ο νικητής του Ράλλυ Εσθονίας έχει μια χρυσή ευκαιρία, εφ’ όσον όλα κυλήσουν ομάλά αύριο, να πάρει την δεύτερη νίκη της καριέρας του (και δεύτερη συνεχόμενη) εντός έδρας και να βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα.
WHAT CAR
Και αυτό λόγω των σοβαρών ατυχημάτων που είχαν οι Έβανς και Οζιέ σήμερα. Οι δύο οδηγοί είχαν ξεκινήσει την τρίτη ημέρα του αγώνα ευρισκόμενοι στο 1-2 με τον Γάλλο μπροστά από τον Ουαλλό. Μέχρι και την 3η ειδική της ημέρας ο Σεμπ είχε διαφορά άνω των 11 δευτερολέπτων από τον Έλφιν, ο οποίος με τη σειρά του είχε στα 9,3 πίσω του τον Πάγιαρι.
Αλλά στην τελευταία ειδική του πρωινού σκέλους (και κατά ατυχή σύμπτωση εκείνη στην οποίαν είχε πάει ο πατέρας του να τον παρακολουθήσει) ο Έλφιν έκανε λάθος με το Yaris του να τουμπάρει και να περιστρέφεται τρεις φορές πριν προσγειωθεί στις ρόδες. Ευτυχώς για τον Ουαλλό, η ζημιά δεν ήταν πολύ μεγάλη και κατάφερε να ολοκληρώσει την ειδική μέχρι το service. Ατύχημα στην ίδια ειδική είχε και ο Σεσκς.
Φυσικά είχε χάσει πολύ χρόνο, έχοντας πέσει στην 5η θέση, η οποία θα γινόταν 3η μέχρι το τέλος της ημέρας. Το γεγονός αυτό έφερε τον Οζιέ σε πολύ πλεονεκτική θέση. Ο Γάλλος μέχρι και την 2η απογευματινή ειδική κρατούσε άνετο προβάδισμα 20 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Πάγιαρι. Αλλά στην προτελευταία ειδική της ημέρας ο Οζιέ έκανε λάθος που τον οδήγησε σε ατύχημα και εγκατάλειψη!
Το ατύχημα του Οζιέ δείχνει αρκετά σοβαρό, όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω video. Ο Σεμπ χάνει τον έλεγχο με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, προσκρούσει υπό γωνία σε δέντρο και το αυτοκίνητο έπειτα από τουμπάρισμα. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι το πλήρωμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για αξιολόγηση της κατάστασής του, αλλά ότι τόσο ο Οζιέ όσο και ο συνοδηγός του βγήκαν μόνοι τους από το αυτοκίνητο. Όλα δείχνουν, όμως, ότι ο Σεμπ δύσκολα θα επιστρέψει στον σημερινό αγώνα έπειτα από το ατύχημά του αυτό. Λόγω του ατυχήματος αυτού, η 17η ειδική του αγώνα ακυρώθηκε.
Έτσι ο Πάγιαρι έχει μία χρυσή ευκαιρία να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα στην έδρα του και να ανέβει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Σάμι που προηγείται του δεύτερου Σόλμπεργκ για 46,4 δευτερόλεπτα, είχε έτσι κι αλλιώς περάσει τον Οζιέ στην βαθμολογία έπειτα από τη νίκη του στην Εσθονία. Αλλά με τον μέτριο αγώνα που έχουν μέχρι στιγμής οι Έβανς και Κατσούτα, ο Φιλανδός μπορεί να φύγει από την πατρίδα του ως ο μεγάλος κερδισμένος στην μάχη του πρωταθλήματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
WRC Ράλλυ Ακρόπολις 2026: Ο Νεβίλ επικεφαλής (+video)
Ανήκουστο: Θεατές περαπτούσαν σε ειδική εν εξελίξει!
WRC Ράλλυ Ακρόπολις 2026: Ο Οζιέ περνάει μπροστά! (+video)
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις