Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ιαπωνίας: Θρίαμβος Οζιέ (+video)

Ελλάδα 19:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
        string(63) "Ράλλυ Ιαπωνίας: Θρίαμβος Οζιέ (+video)"
    

Ράλλυ Ιαπωνίας: Θρίαμβος Οζιέ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ πήρε τη νίκη αλλά και την μέγιστη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή στην Ιαπωνία και πλέον έχει κλείσει την διαφορά του από τον Έβανς στο πρωτάθλημα στους 3 μαθμούς.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος οκτάκις πρωταθλητής πήρε τη νίκη στον κυρίως αγώνα και επιπλέον κατέκτησε τις Super Sunday και Power Stage. Έτσι φεύγει από την Ιαπωνία μόλις 3 βαθμούς πίσω από τον teammate του στην Toyota, Έλφιν Έβανς.

Ο Έβανς ήρθε δεύτερος στον εντός έδρας αγώνα της Toyota σε όλες τις περιπτώσεις. Παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά πλέον θα πρέπει να κερδίσει τον Οζιέ στην Σαουδική Αραβία εάν θέλει να κατακτήσει το παρθενικό του πρωτάθλημα οδηγών. Ο τρίτος Πάγιαρι (με πρώτο podium καριέρας) ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Toyota.

Μαθηματικές ελπίδες για το πρωτάθλημα έχει και ο Ροβάνπερα. Αλλά θα πρέπει να πετύχει σχεδόν το απόλυτο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με ατυχίες παράλληλα των Έβανς και Οζιέ για να αποχαιρετήσει το WRC ως τρις πρωταθλητής. Εκτός της μάχης του τίτλου τέθηκε μετά το Ράλλυ Ιαπωνίας ο Τάνακ.

Advertisement
Advertisement

Στα της Κυριακής, ο Οζιέ κυριάρχησε για μία ακόμη ημέρα στην Ιαπωνία. Κατέκτησε τις τρεις από τις έξι ειδικές και ολοκλήρωσε τον αγώνα 11,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Έβανς. Ο Ουαλλός οδήγησε εξαιρετικά ήταν ταχύτατος αλλά πάντα ο Οζιέ είχε το κάτι παραπάνω. Έτσι, ο Γάλλος πήρε δίκαια την 6η του νίκη σε μόλις 10 συμμετοχές!

Στο WRC2 ο Αλεχάντρο Κασόν κατέκτησε τη νίκη, τερματίζοντας στην 8η θέση της γενικής κατάταξης. Στο WRC3 πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Ιταλοί Φοντάνα/Αρναμπόλντι. Το φινάλε της συγκλονιστικής φετινής σεζόν θα διεξαχθεί στην Σαουδική Αραβία μεταξύ 29 και 29 Νοεμβρίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ο Οζιέ παίρνει τα ηνία (+video)
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Οριακή μάχη Οζιέ-Ροβάνπερα (+video)
Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Ροβάνπερα οριακά μπροστά