Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Πορτογαλίας: Ξανά μπροστά ο Ogier (video)

Ελλάδα 6:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Πορτογαλίας: Ξανά μπροστά ο Ogier (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Πορτογαλίας: Ξανά μπροστά ο Ogier (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η αμφισβήτηση φαίνεται πως κάνει καλό στον Sebastien Ogier αφού μετά την απώλεια της πρωτοπορίας τη δεύτερη ημέρα του Ράλι Πορτογαλίας, αντεπιτέθηκε με τρόπο… επιβλητικό!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε σε πέντε ειδικές διαδρομές (σ.σ. του ξέφυγε μόνο η 10η που διεκόπη μετά από ατύχημα του Ott Tanak) και έτσι όχι μόνο σκαρφάλωσε από την τρίτη, στην πρώτη θέση αλλά πάει και στο τελευταίο σκέλος με το πολύ σημαντικό προβάδισμα των 38 δευτερολέπτων!

Η… ανταρσία του Mikko Hirvonen κράτησε λίγο, με τον Φινλανδό οδηγό της M-Sport να παλεύει όσο άντεχαν τα λάστιχα του Fiesta RS WRC. Σταδιακά λοιπόν έχανε έδαφος και πλέον χρειάζεται ένα θαύμα για να πιάσει τον οδηγό της Volkswagen Motorsport.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη μάχη γίνεται για το βάθρο, ανάμεσα στον Mads Osteberg με το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC και τον Dani Sordo με το εργοστασιακό Hyundai i20 WRC. Ο Νορβηγός κατάφερε να πάρει… ανάσα αλλά και πάλι, η διαφορά τους παραμένει μικρή, στα είκοσι δευτερόλεπτα.

Δεκαεπτά δεύτερα χωρίζουν τον πέμπτο Henning Solberg που κάνει θετική επιστροφή σε αγώνα του WRC και τον Andreas Mikkelsen με το Polo R WRC. Ο Thierry Neuville είχε έξοδο στην προτελευταία ειδική διαδρομή, που προκάλεσε κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικό και παράλληλα, ζημιά στην ανάρτηση του i20 WRC. Ως αποτέλεσμα, στην μήκους 22 χιλιομέτρων τελευταία ΕΔ της ημέρας, οδήγησε πολύ αργά για να προφυλάξει το αυτοκίνητο, χάνοντας πολύ χρόνο.

Advertisement

Ο Βέλγος είναι πλέον ένα δέκατο (!) μπροστά από το Ford Fiesta RS WRC του Τσέχου Martin Prokop, με ένα ακόμα i20 WRC, του Juho Hanninen να ακολουθεί. Τη δεκάδα συμπληρώνει ο Nasser Al-Attiyah που όμως στο Ράλι Πορτογαλίας συμμετέχει με αυτοκίνητο της κατηγορίας WRC2.

Εκτός μάχης ο μέχρι πρότινος δεύτερος, Εσθονός Ott Tanak, μετά την έξοδο που προκάλεσε την διακοπή της δέκατης ειδικής. Ίδια μοίρα και για τον Robert Kubica που μετά το ατύχημα της προηγούμενης ημέρας, επανεκκίνησε χάρη στο σύστημα Rally 2. Όμως το μόνο που κατάφερε, ήταν να ολοκληρώσει άλλη μία ειδική. Στο δωδέκατο χιλιόμετρο της ΕΔ Σαντάνα ντε Σέρα, βγήκε εκτός δρόμου και προσπαθώντας να επιστρέψει, προκάλεσε ζημιά στο συμπλέκτη. Όπως ανακοινώθηκε, δεν θα επανεκκινήσει στο τελευταίο σκέλος.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Sebastien Ogier VW 3h03m39.8s
2. Mikko Hirvonen M-Sport Ford + 38.1s
3. Mads Ostberg Citroen + 1m26.7s
4. Dani Sordo Hyundai + 1m46.7s
5. Henning Solberg Solberg Ford + 4m29.9s
6. Andreas Mikkelsen VW + 4m44.8s
7. Thierry Neuville Hyundai + 7m21.4s
8. Martin Prokop Czech Ford + 7m21.5s
9. Juho Hanninen Hyundai + 7m30.6s
10. Al-Attiyah M-Sport Ford + 9m24.7s

Κερδισμένες ειδικές: Ogier 7, Sordo 2, Neuville 1, Hirvonen 1
Πρωτοπορία: ΕΔ1-2 Ogier, ΕΔ3 Sordo, ΕΔ4-6 Ogier, ΕΔ7-8 Hirvonen, ΕΔ9-13 Ogier

Advertisement

Στο video που σας παραθέτουμε, μπορείτε να απολαύσετε 175 δευτερόλεπτα με τις εντυπωσιακότερες στιγμές της ημέρας.

Η τελευταία ημέρα του Ράλι Πορτογαλίας περιλαμβάνει 3 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 43.87  αγωνιστικών χιλιομέτρων.