Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Πολωνίας: Πινγκ-πονγκ τα Polo!

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Πολωνίας: Πινγκ-πονγκ τα Polo!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Πολωνίας: Πινγκ-πονγκ τα Polo!

ΑΓΩΝΕΣ

Σε μονομαχία των Sebastien Ogier και Andreas Mikkelsen εξελίχθηκε το δεύτερο σκέλος του Ράλι Πολωνίας, έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Οι δύο οδηγοί της Volkswagen Motorsport εναλλάσσονταν όλη την ημέρα στην κορυφή των χρόνων στις ειδικές διαδρομές αλλά και στη γενική κατάταξη. Τελικά, ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκλεισε το δεύτερο σκέλος με το ελάχιστο προβάδισμα των εννέα δεκάτων του δευτερολέπτου!

Το ρόλο της στη μεταξύ τους μάχη, έπαιξε η ματαίωση της έβδομης και της όγδοης ειδικής, αμφότερες επί Λιθουανικού εδάφους, λόγω υπερβολικής προσέλευσης θεατών.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθεί το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC του Mads Ostberg που κάνει σταθερά καλούς χρόνους. Ανάμεσα στον Νορβηγό και τον teammate του στη γαλλική ομάδα, βρίσκεται το τρίτο Polo R WRC, του Jari-Matti Latvala. Ο Φινλανδός έχει βρει ρυθμό αλλά είναι μισό λεπτό πίσω κι αν οι ισορροπίες παραμείνουν ως έχουν, θα δεχθούν ισχυρό πλήγμα οι ελπίδες του να «κλέψει» τον τίτλο από τον Ogier.

Το ταχύτερο Hyundai i20 WRC παραμένει αυτό του Juho Hanninen που τραβάει τα βλέμματα με τον ρυθμό του. Ακολουθούν τρία προετοιμασμένα από την M-Sport, Ford Fiesta WRC, με τον τοπικό ήρωα, Robert Kubica, στην όγδοη θέση.

Advertisement

Δέκατος έπεσε ο Thierry Neuville που είδε το i20 να παίρνει φωτιά μετά την ένατη διαδρομή, με πρόβλημα στα φρένα. Αφού άλλαξε τον πίσω αριστερό τροχό, συμμετείχε στην υπέρ-ειδική με την οποία έκλεισε η μέρα, έχοντας αποσυνδέσει τα πίσω φρένα.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ10:

1. Sebastien Ogier VW 47m22.4s
2. Andreas Mikkelsen VW +0.9s
3. Mads Ostberg Citroen +19.5s
4. Jari-Matti Latvala VW +32.0s
5. Kris Meeke Citroen +40.0s
6. Juho Hanninen Hyundai +46.8s
7. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1m06.8s
8. Robert Kubica M-Sport Ford +1m16.1s
9. Elfyn Evans M-Sport Ford +1m21.4s
10. Thierry Neuville Hyundai +1m22.8s
Advertisement

Πρωτοπορία:
ΕΔ1 Ogier, ΕΔ2 Mikkelsen, EΔ3 Ogier, ΕΔ4-5 Mikkelsen, EΔ6 Ogier, ΕΔ9 Mikkelsen, EΔ10 Ogier

Κερδισμένες ειδικές:
Ogier 4, Mikkelsen 2, Ostberg 1, Hanninen 1

Το τρίτο σκέλος περιλαμβάνει 10 ειδικές διαδρομές.