Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Δύο μέρες πριν το τέλος, διαφορά μόλις 1 δευτερόλεπτο!

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Δύο μέρες πριν το τέλος, διαφορά μόλις 1 δευτερόλεπτο!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Δύο μέρες πριν το τέλος, διαφορά μόλις 1 δευτερόλεπτο!

ΑΓΩΝΕΣ

Τι κι αν το Ράλι Ντακάρ είναι αναμφισβήτητα ο απόλυτος μαραθώνιος; Μερικές φορές, η μοίρα κάνει αυτή την εξαντλητική περιπέτεια να κρίνεται με διαφορές… σπριντ! Κάπως έτσι εξελίσσεται η φετινή μάχη στην κατηγορία των φορτηγών!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O Ολλανδός Ton van Genugten της Iveco πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στο Σαν Χουάν, με τον Τσέχο Martin Kolomy να τον ακολουθεί. Πίσω τους όμως μάχονταν οι δύο διεκδικητές της νίκης, με τον Eduard Nikolaev (Kamaz) να είναι 1 λεπτό και 8 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Federico Villagra (Iveco). Διαφορά που έφερε τον Ρώσο ένα μόλις δευτερόλεπτο μπροστά από τον Αργεντινό στη γενική κατάταξη!

Αναλυτικά η γενική κατάταξη στα φορτηγά:
1. EDUARD NIKOLAEV  (RUS)  KAMAZ  47:14:31
2. FEDERICO VILLAGRA  (ARG)  IVECO  +00:00:01
3. SIARHEI VIAZOVICH  (BLR)  MAZ   +03:26:14

Advertisement
Advertisement

Στα αυτοκίνητα δεν έλλειψε η μάχη, με τους δύο θρύλους του Ντακάρ, Nasser Al-Attiyah και Stéphane Peterhansel, να μάχονται τόσο για την πρωτιά στη συγκεκριμένη διαδρομή όσο και για τη δεύτερη θέση στη γενική. Ο οδηγός από το Κατάρ επικράτησε και θα μπορούσε να είχε ροκανίσει περισσότερο τη διαφορά στη γενική αν δεν είχε ατυχίες.

«Στο δεύτερο κομμάτι της ειδικής προσπαθήσαμε να πιέσουμε, απλά για να κρατήσουμε την τρίτη θέση. Σήμερα είχαμε δύο κλαταρισμένα ελαστικά, νομίζω πως κόστισαν γύρω στα τέσσερα λεπτά. Δεν ήταν εύκολα εκεί έξω. Έχουμε ακόμα δύο ημέρες και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η διαφορά από τον Stephane είναι μερικά λεπτά άρα όλα είναι πιθανά», είπε ο Al Attiyah.

Δεν το βάζει κάτω ο Al-Attiyah

Δεν το βάζει κάτω ο Al-Attiyah

Από την πλευρά του, ο Peterhansel είπε: «Νομίζω πως όλα έχουν τελειώσει πια. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη θέση άρα στόχος ήταν να ελέγξουμε τη διαφορά από τον Nasser σήμερα. Οδήγησε καλά. Ήταν πολύ όμορφο το σκηνικό στα μικρά φαράγγια. Η αγωνιστική διαδρομή θύμιζε λίγο WRC αλλά οι δρόμοι ήταν καθαροί και ήταν ωραίο να οδηγείς σήμερα. Δεν ξέρω αν θα τερματίσω τελικά δεύτερος. Το εύχομαι, όπως εύχομαι όλα να πάνε καλά και για τον Carlos. Η δεύτερη θέση είναι ένα καλό αποτέλεσμα μετά τη μεγάλη ζημιά που υπέστη το αυτοκίνητό μου στη μαραθώνια ειδική. Χάσαμε περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά άρα το να ανακάμψω και να τερματίσω δεύτερος, είναι θετικό αποτέλεσμα».

Advertisement

Ο Giniel de Villiers με το Toyota Hilux συμπλήρωσε το Top3, μπροστά από τον Carlos Sainz που διατηρεί υγιές προβάδισμα έχοντας αγκαλιάσει την νίκη.

Αναλυτικά η γενική κατάταξη στα αυτοκίνητα:
1. CARLOS SAINZ  (ESP)  PEUGEOT  42:24:31
2. STEPHANE PETERHANSEL (FRA) PEUGEOT  +00:44:41
3. NASSER AL-ATTIYAH  (QAT)  TOYOTA  +01:05:55

Advertisement

Dakar18-ss11-al-attiyah-rbpool-a640

Η δυνατή βροχή δυσκόλεψε υπερβολικά το τερέν για μοτοσυκλέτες και φορτηγά, η μάχη στις κατηγορίες των οποίων ματαιώθηκε. Αυτό βοήθησε τους Matthias Walkner και Ignacio Casale να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς τη νίκη.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Advertisement