Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2020, ΕΔ9: Χαμός στην κορυφή, έγινε ντέρμπι (vids)

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ντακάρ 2020, ΕΔ9: Χαμός στην κορυφή, έγινε ντέρμπι (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2020, ΕΔ9: Χαμός στην κορυφή, έγινε ντέρμπι (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Ειδικά σε ότι αφορά σε έναν μαραθώνιο όπως το Ράλι Ντακάρ, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο πριν τη γραμμή του τερματισμού.

Advertisement
Advertisement

Πράγμα που διαπίστωσε ο Carlos Sainz που παραμένει στην κορυφή της γενικής κατάταξης αλλά το προβάδισμά του εξανεμίστηκε! Τα 415 χρονομετρημένα χιλιόμετρα με εκκίνηση στο Γουαντί Αλ Νταουασίρ και τερματισμό στη Χαράντ, περιελάμβαναν πετρώδη εδάφη στο ξεκίνημα και αμμώδη δοκιμασία στη συνέχεια.

Στην κατηγορία των αυτοκινήτων είχαμε πραγματικό ντέρμπι, που έχει οδηγήσει και σε κορύφωση της αγωνίας σε ότι αφορά στη γενική κατάταξη! Νικητής της ειδικής ήταν ο Stephane Peterhansel, με τον Nasser Al-Attiyah μόλις 15 δευτερόλεπτα πίσω του! Την ίδια ώρα ο Sainz ήταν πέμπτος, υστερώντας κατά 6μιση λεπτά.

Ο Ισπανός εξακολουθεί να οδηγεί το καραβάνι με μόλις τρεις ειδικές να απομένουν για το φινάλε της μάχης στη Σαουδική Αραβία, όμως ο Al-Attiyah είναι πλέον μόλις 24 δευτερόλεπτα πίσω του, με τον Peterhansel στα 6 λεπτά! Κοινώς, ο ατελείωτος μαραθώνιος έχει εξελιχθεί σε σπριντ για γερά νεύρα!

Advertisement
Advertisement

Εντός δεκάδας βρίσκεται πλέον ο Fernando Alonso που με την ένατη καλύτερη επίδοση της ημέρας κέρδισε κι άλλο έδαφος. Θα πρέπει όμως να έχουν ατυχίες οι προπορευόμενοι για να ανέβει ακόμα ψηλότερα καθώς απέχει 43 λεπτά από τον ένατο Yaris Seaidan.

Η γενική κατάταξη των αυτοκινήτων:
1. Carlos Sainz (ESP)/Lucas Cruz (ESP) MINI Buggy 35h11m54s
2. Nasser Al-Attiyah (QAT)/Mathieu Baumel (FRA) Toyota +24s
3. Stéphane Peterhansel (FRA)/Paulo Fiuza (PRT) MINI Buggy +06m38s
4. Yazeed Al Rajhi (SAU)/Konstantin Zhiltsov (RUS) Toyota +34m16s
5. Orlando Terranova (ARG)/Bernardo Graue (ARG) MINI Rally +49m41s

Advertisement

Στους δύο τροχούς, μετά τη ματαίωση της όγδοης ειδικής ως φόρο τιμής για τον αδικοχαμένο Paulo Goncalves, είχαμε ξανά δράση. Ο Pablo Quintanilla της Husqvarna πήρε την πρώτη του φετινή ειδική. Τόσο αυτός όσο και ο περυσινός νικητής Toby Price (KTM), πίεσαν επιδιώκοντας να μειώσουν τη διαφορά του πρωτοπόρου Ricky Brabec της Honda. Ωστόσο ο Αμερικανός παραμένει 20 λεπτά μπροστά.

Advertisement

Η γενική κατάταξη των μοτοσυκλετών:
1. Ricky Brabec (USA) Honda 31h59m29s
2. Pablo Quintanilla (CHI) Husqvarna +20m53s
3. Toby Price (AUT) KTM +26m43s
4. Joan Barreda (ESP) Honda +28m16s
5. Jose Ignacio Cornejo (CHI) Honda +29m29s

Στα φορτηγά η πρώτη τετράδα της γενικής παρέμεινε αναλλοίωτη, μετά από μία ειδική όπου ο Andrey Karginov ήταν ξανά ταχύτερος. Τέσσερις σερί νίκες μετράει ο οδηγός της Kamaz που απολαμβάνει σημαντικό χρονικό προβάδισμα.

Advertisement

Η γενική κατάταξη των φορτηγών:
1. Andrey Karginov (RUS) Kamaz 38h05m25s
2. Anton Shibalov (RUS) Kamaz +38m35s
3. Siarhei Viazovich (BLR) Maz +01h08m36s
4. Ales Loprais (CZE) Praga +02h14m09s
5. Dmitry Sotnikov (RUS) Kamaz +02h49m29s

Στα Quads ο Ignacio Casale επέστρεψε στην κορυφή της ημερήσιας κατάταξης και ξέφυγε ακόμα περισσότερο στη γενική – πλέον μόνο ένα λάθος ή μία ατυχία θα του στερήσει τη νίκη.

Η γενική κατάταξη των quads:
1. Ignacio Casale (CHI) Yamaha 40h52m23s
2. Simon Vitse (FRA) Yamaha +44m57s
3. Rafal Sonik (POL) Yamaha +01h32m33s

Τέλος στα Side by Side είχαμε ξανά αμερικανικό 1-2 στην κορυφή με τους Blade Hildebrand και Michell Guthrie, τα νέα ταλέντα της Red Bull Off-Road Junior Team. Ωστόσο είναι ο τρίτος της ημέρας, Casey Currie που προηγείται στη γενική κατάταξη, διευρύνοντας μάλιστα το προβάδισμά του.

Η γενική κατάταξη των SxS:
1. Casey Currie (USA)/Sean Berriman (USA) Can-Am 43h51m49s
2. Chaleco Lopez/Juan Pablo Latrach Vinagre (CHI) Can-Am +23m37s
3. Sergei Kariakin (RUS)/Anton Vlasiuk (RUS) Can-Am +41m26s

Η δέκατη ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ περιλαμβάνει 608 χιλιόμετρα – τα 534 από αυτά χρονομετρημένα. Η εκκίνηση είναι στη Χαράντ και ο τερματισμός στη Σουμπαϊτάχ.