Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2020, ΕΔ1: Ξεκίνημα με Price και Zala (vids)

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2020, ΕΔ1: Ξεκίνημα με Price και Zala (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2020, ΕΔ1: Ξεκίνημα με Price και Zala (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Η θρυλική δοκιμασία του Ράλι Ντακάρ ξεκίνησε, με την πρώτη ειδική διαδρομή να αποδεικνύει πως και στη Σαουδική Αραβία, ο αγώνας θα είναι σκληρός και απαιτητικός.

Advertisement
Advertisement

Προβλήματα αξιοπιστίας, πλοήγησης, κλαταρισμένων ελαστικών, απ’ όλα είχε το μενού στην πρώτη πράξη του τρίτου κεφαλαίου του φημισμένου αγώνα που διεξάγεται για 42η φορά αλλά πρώτη στη Μέση Ανατολή.

Συνολικά 531 αγωνιστικά οχήματα πήραν εκκίνηση από τη Τζέντα, κάλυψαν 752 χιλιόμετρα τα 319 εκ των οποίων χρονομετρημένα, ολοκληρώνοντας την πρώτη ημέρα στην Αλ Γουά.

Advertisement
Advertisement

Η διαδρομή ακολουθούσε  την ακτογραμμή με κατεύθυνση προς το βορρά και στα αυτοκίνητα είδαμε ένα όνομα-έκπληξη στην κορυφή. Ο λόγος για τον Vaidotas Zala που συμμετέχει με ένα X-Raid Mini. Πέρυσι ο 32χρονος Λιθουανός άφησε υποσχέσεις με τη δωδέκατη θέση στη γενική και το ξεκίνημά του φέτος είναι εντυπωσιακό.

Αντίθετα, τα «μεγάλα» ονόματα αντιμετώπισαν προβλήματα, με τους Nasser Al-Attiyah και Carlos Sainz, να έχουν κλαταρισμένα ελαστικά λίγο πριν το φινάλε, χάνοντας χρόνο. Σε κοντινή απόσταση από την κορυφή είναι και ο Stéphane Peterhansel, σε αντίθεση με τον Jakub Przygoński που έμεινε από πολύ νωρίς, πολύ πίσω.

Advertisement

Στους δύο τροχούς πρώτευσε ο περυσινός νικητής Toby Price της KTM, παρότι ο Αυστραλός έχασε το road book μετά από μόλις 15 χιλιόμετρα στην ειδική!

«Ήμουν πολύ τυχερός γιατί ακολούθησα τη σκόνη ενός άλλου αγωνιζόμενου κι έτσι δεν έχασα το δρόμο μου. Χωρίς road book, πρακτικά οδηγείς στα τυφλά», είπε ο Price. Δύο λεπτά πίσω του είναι ο Ricky Brabec, με τον Matthias Walkner να ακολουθεί.

Advertisement

Στα φορτηγά η Kamaz έχει το πάνω χέρι, με τον Anton Shibalov στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Στα Side by Side πρώτευσε ο Aron Domżała ενώ στα Quad ο Ignacio Casale, που πανηγύρισε την 20η του νίκη σε ειδική στο Ντακάρ.

Η δεύτερη ειδική διαδρομή εξελίσσεται ανάμεσα σε Αλ Γουά και Νέομ αλλά απλώνεται σε μικρότερη απόσταση, συνολικά 401 χιλιόμετρα. Αυτό όμως δεν θα μειώσει τις απαιτήσεις, καθώς τα 367 χρονομετρημένα χιλιόμετρα κρύβουν πολλές δυσκολίες.