Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις: Ο Λάμπρος πήρε το όπλο του!

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ακρόπολις: Ο Λάμπρος πήρε το όπλο του!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις: Ο Λάμπρος πήρε το όπλο του!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Λάμπρος Αθανασούλας οδήγησε χτες για πρώτη φορά το αναβαθμισμένο Skoda Fabia R5 της Ιταλικής MotorSport Italia. Αμέσως μετά μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις του.

Advertisement
Advertisement

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Χτες οι Λάμπρος Αθανασούλας και Ηλίας Παναγιωτούνης έκαναν δοκιμή  στην περιοχή του Λουτρακίου. Το ελληνικό πλήρωμα που συμμετέχει και φέτος στο Ράλι Ακρόπολις με την ευγενική χορηγία του Lascaris Foundation προσάρμοσε τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, των διαφορικών και των φρένων του Skoda Fabia R5, στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχει ένας σκληρός αγώνας όπως το Ράλι Ακρόπολις.

Με περισσότερα από 60km δοκιμών, το πλήρωμα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο από τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου και ξεκίνησε για τη Λαμία, όπου σήμερα γίνονται οι επίσημες αναγνωρίσεις του αγώνα. Το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016 θα διεξαχθεί το διήμερο 7 και 8 Μαΐου, με την εκκίνηση να λαμβάνει χώρα στις Θερμοπύλες την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 18:30, ενώ το Service Park θα βρίσκεται στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Advertisement
Advertisement

athanassoulas-acropolis16-test-b640
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή δοκιμή στο Λουτράκι. Όλες οι φωτογραφίες που πλαισιώνουν το άρθρο είναι του Θάνου Ηλιόπουλου.

Χτες βράδυ μετά τις δοκιμές στο Λουτράκι, ο Λάμπρος Αθανασούλας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας.

Πλέον έχεις εξοικειωθεί με το Skoda R5 μετά από δυο αγώνες σε Ακρόπολις πέρυσι και Μόντε Κάρλο φέτος. Αυτό βοηθά να αποφεύγεις λάθη και να πηγαίνεις ταχύτερα;
Σίγουρα βοηθάει πολύ η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει με το αυτοκίνητο. Ένιωσα πολύ καλά σήμερα στο τεστ, και πιστεύω ότι θα είναι μια καλή βοήθεια στο να ξεκινήσουμε τον αγώνα ζεστοί και προσαρμοσμένοι. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου και από τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα σε αυτό. Το φέραμε ακριβώς στα μέτρα μας και εντυπωσιάστηκα με την εξέλιξη που έχει γίνει τόσο στα φρένα όσο και στα διαφορικά σε σχέση με πέρυσι. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούμε είναι ολοκαίνουργιο, η ομάδα το παρέλαβε πριν από 15 ημέρες, και έχει όλες τις τελευταίες εξελίξεις της Skoda Motorsport.

Advertisement

Πως θα επηρεάσει την προσπάθειά σου η αλλαγή συνοδηγού;
(σ.σ.: Ο Νίκος Ζακχαίος δεν μπόρεσε για προσωπικούς λόγους, στη θέση του βρίσκεται ο Ηλίας Παναγιωτούνης)
Όπως είδα στο τεστ, ο Ηλίας αμέσως βρήκε το τι και πως θέλω να ακούω μέσα στα στο αγωνιστικό και έχει την απαιτούμενη εμπειρία ώστε όλα να πάνε καλά και στον αγώνα. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και έχει μεγάλη όρεξη να βοηθήσει την ομάδα. Ελπίζω ότι θα διασκεδάσουμε στον αγώνα!

athanassoulas-acropolis16-test-e640

Advertisement

Έχει βρει τους αυτοματισμούς σας με τον Ηλία;
Αυτό θα γίνει μέσα στο qualifying και στον αγώνα, άλλα τα πρώτα δείγματα μετά από 60km δοκιμής, είναι πάρα πολύ θετικά!

Ποια είναι η γνώμη σου για τις φετινές ειδικές του αγώνα;
Η χάραξη του αγώνα είναι έξυπνη, σε πολύ ωραία περιοχή και είναι σημαντικό το ότι η περιφέρεια και η τοπική κοινωνία αγκάλιασε και στήριξε οικονομικά τον αγώνα!
Σίγουρα οι ειδικές έχουν πολύ καιρό να χρησιμοποιηθούν και θα είναι πιο σκληρές από τις περυσινές, άλλα για όλους το ίδιο είναι!

athanassoulas-acropolis16-test-f640

Advertisement

Η πρώτη μέρα έχει Γραβιά, Άμφισσα και Παλαιοχώρι από δυο φορές την κάθε διαδρομή. Ποια ειδική ξεχωρίζεις;
Σίγουρα την Άμφισσα! Η γνωστή ειδική Καρούτες, με γρήγορα κομμάτια και εντυπωσιακές στροφές σε χασίματα. Αγαπημένη ειδική! Σε αντίθεση με το Παλαιοχώρι που πιστεύω ότι θα είναι η πιο σκληρή και πιο ουδέτερη οδηγικά διαδρομή του αγώνα. Δεν έχει κάτι το ξεχωριστό.

Αντίστοιχα την Κυριακή σε Ελευθεροχώρι, Ρεγγίνι, Ελάτεια πως βλέπεις τα πράγματα; Η Ελάτεια είναι η μεγαλύτερη σε μήκος διαδρομή…
Η Ελάτεια ειναι ειδική που τα έχει όλα. Πιστεύω ότι μπορεί να κρίνει και το αποτέλεσμα αν υπάρχουν οδηγοί που παλεύουν για την νίκη στο τέλος του αγώνα! Δύσκολη και απαιτητική ειδική για οδηγούς και αυτοκίνητα!

athanassoulas-acropolis16-test-h640

Οι βροχές των προηγούμενων ημερών άλλαξαν τη μορφολογία του εδάφους αυτό πόσο θα σας δυσκολέψει;
Αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμη καθώς σήμερα και αύριο θα περάσουμε από τις ειδικές. Η οργάνωση προσπάθησε να προφυλάξει τις ειδικές, και ελπίζουμε να μην βρέχει μέχρι το Σαββάτο ώστε να προλάβουν να στεγνώσουν για να ευχαριστηθούμε ένα κλασικό Ακρόπολις. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα εκ μέρους όλων των αγωνιζομένων, να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν σκληρά για την προετοιμασία του φετινού αγώνα. Αποτελεί πραγματικό κατόρθωμα ότι ο Εθνικός μας αγώνα παρέμεινε ζωντανός εν μέσω της κρίσης που μαστίζει την χώρα μας!

Πιστεύεις ότι έχει όλα όσα χρειάζονται για να διεκδικήσετε τη νίκη;
Χάρη στην ευγενική χορηγία του Lascaris Foundation, για μια ακόμα φορά από πλευράς αυτοκινήτου και ομάδας έχουμε διαθέσιμο ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή, όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη, έως αδύνατη η διεκδίκηση της νίκης για εμάς, λόγω της επαγγελματικής εμπλοκής των κορυφαίων συνδυασμών του ERC. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε για μια θέση στο βάθρο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε από την μεριά μας και από εκεί και πέρα είναι και θέμα τύχης και συγκυριών.

athanassoulas-acropolis16-test-c640

Σου δημιουργεί επιπρόσθετη πίεση το γεγονός ότι οι ελληνικές ελπίδες για διάκριση είναι συγκεντρωμένες πάνω σου;
Το γεγονός ότι οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα περιμένουν από εμάς να επαναλάβουμε την περσινή μεγάλη επιτυχία, μας τιμά ιδιαίτερα αλλά δεν μας δημιουργεί κάποια επιπρόσθετη πίεση. Όταν κλείνουμε την πόρτα, σφίγγουμε τις ζώνες και παίρνουμε το “GO” προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι και φέτος λοιπόν θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και δεν θα επηρεαστούμε.

Χορηγός επικοινωνίας της ομάδας είναι το περιοδικό 4Τροχοί, ενώ το πλήρωμα θα χρησιμοποιεί λάστιχα της Pirelli.