Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις: Ο αγώνας ξεκίνησε!

Ελλάδα 20:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ακρόπολις: Ο αγώνας ξεκίνησε!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις: Ο αγώνας ξεκίνησε!

ΑΓΩΝΕΣ

Χτες ολοκληρώθηκαν ο τεχνικός έλεγχος και οι αναγνωρίσεις του Seajets Ράλι Ακρόπολις 2016. Σήμερα έγινε η Qualifying Stage. Το βράδυ εκκίνηση στις Θερμοπύλες.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο εθνικός μας αγώνας βρίσκεται σ’ εξέλιξη με τη χρονομέτρηση της Qualifying Stage ν’ αναδεικνύει πρώτο τον πρωταθλητή Καγιετάν Καγιετάνοβιτς με το Ford Fiesta R5. Δεύτερος με μόλις 95 χιλιοστά διαφορά είναι ο Λούκιανουκ επίσης με Fiesta R5 ενώ πρώτος Έλληνας είναι ο Λάμπρος Αθανασούλας με το Skoda Fabia στην 7η θέση (σ.σ: είχε πρόβλημα από επαφή στην πίσω δεξιά ζάντα).

Ο Καγιετάνοβιτς τώρα ως πρώτος έχει τη δυνατότητα να διαλέξει σε ποια θέση θα εκκινήσει στις αυριανές ειδικές διαδρομές. Αυτή δεν είναι εύκολη απόφαση γιατί αν βρέξει προφανώς ο Πολωνός οδηγός θέλει να είναι πρώτος αν όμως είναι στεγνό θέλει να αποφύγει τις πρώτες 7 με 8 θέσεις ώστε να μην καθαρίζει το δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Μετά το τέλος της χρονομέτρησης σήμερα ο Καγιετάνοβιτς δήλωσε: «Ήταν εύκολη, μόνο 4 km. Κανονικό χωμάτινο ράλi. Το ευχαριστηθήκαμε. Είμαστε χαρούμενοι με το αυτοκίνητο. Θα δούμε τι θα γίνει, μιας και οι ε.δ. είναι διαφορετικές από την κατατακτήρια. Θα είναι δύσκολη η επιλογή θέσης εκκίνησης. Θα πρέπει να τσεκάρουμε τον καιρό και ελπίζουμε να κάνουμε τη σωστή επιλογή».

kajetanowicz640
O Πολωνός πρωταθλητής Καγιετάν Καγιετάνοβιτς είναι φαβορί για τη νίκη στον αγώνα. Πέρυσι στο Ακρόπολις πήρε τη νίκη και τον τίτλο.

Σήμερα στην ράμπα εκκίνησης στις Θερμοπύλες θ’ ανέβουν 81 πληρώματα που πέρασαν χτες τον τεχνικό έλεγχο. Το πράσινο φως από τους τεχνικούς εφόρους πήραν 35 πληρώματα που προσμετρούν στο ERC, ενώ άλλοι 47 θα ακολουθήσουν τον αγώνα που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι. Όσον αφορά στις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών η χθεσινή μέρα περιλάμβανε δύο περάσματα από τις ειδικές διαδρομές (Seajets Νέα Γραβιά 25.7km, EKO Racing Άμφισσα 14.29km, Παλαιοχώρι 12.24km) που θα διεξαχθούν αύριο. Τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών μεταφέρει το γραφείο Τύπου του αγώνα:

Advertisement

2    LUKYANUK Alexey – KAPUSTIN Roman     FORD Fiesta R5
«Οι ειδικές διαδρομές είναι σκληρές, με πολλές πέτρες και λάσπη. Φαίνεται ότι πρόκειται για πραγματικό Ακρόπολις. Σε σχέση με χθες, θεωρώ πως είναι περίπου ίδιες σε επίπεδο δυσκολίας».

3    TARABUS Jaromir – TRUNKAT Daniel    SKODA Fabia R5
«Οι ειδικές διαδρομές που είδαμε σήμερα ήταν λίγο πιο σκληρές από τις χθεσινές. Η πρώτη ειδική διαδρομή (Νέα Γραβιά) είναι λασπωμένη και γλιστερή, όπως ήταν και η πρώτη ειδική διαδρομή πέρυσι. Είναι σημαντικό οι συνθήκες να είναι καλύτερες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο καιρός θα παίξει σημαντικό ρόλο, αφού θα κρίνει την κατάσταση των ειδικών διαδρομών, και κυρίως της πρώτης σημερινής. Οι άλλες δύο ειδικές διαδρομές της ημέρας ήταν πολύ καλές».

Advertisement

4    BOTKA David – SZELES Peter    CITROEN DS3 R5
«Είμαστε κουρασμένοι. Η πρώτη ειδική διαδρομή ήταν πολύ λασπωμένη και γλιστερή, ενώ κάποια αυτοκίνητα σταμάτησαν. Η δεύτερη ειδική διαδρομή είναι η καλύτερη του αγώνα, καθώς είναι πολύ γρήγορη, ενώ η τρίτη στο πρώτο της κομμάτι δεν είναι καλή, όμως βελτιώνεται στο δεύτερο. Για εμάς όλα καλά!».

6    JEETS Raul – TOOM Andrus    SKODA Fabia R5
«Η επιλογή μας να έχουμε τετρακίνητο αυτοκίνητο στις αναγνωρίσεις αποδείχθηκε σωστή, καθώς πολλά δικίνητα αυτοκίνητα αντιμετώπισαν πρόβλημα. Η μεγάλη ειδική διαδρομή της ημέρας είναι ενδιαφέρουσα, αλλά ελπίζουμε αυτή η βροχή να ήταν μόνο σήμερα, και να μην υπάρξει και στον αγώνα. Οι σημερινές ειδικές διαδρομές ήταν πιο αργές από τις χθεσινές, ενώ, όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, είναι καλύτερο που η βροχή ήρθε τώρα στις αναγνωρίσεις, καθώς πέρυσι στο Λουτράκι είχε έρθει απευθείας στον αγώνα. Η 2η ειδική διαδρομή είναι πολύ γρήγορη και η 3η πολύ καλή και, γενικά, θέλω να οδηγήσω αυτές τις διαδρομές με το αγωνιστικό αυτοκίνητο».

7    DELLA CASA Federico – POZZI Domenico    PEUGEOT 208 T16
«Η δεύτερη ειδική διαδρομή της ημέρας είναι καλή, ενώ η πρώτη είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη μέση, λόγω της λάσπης. Η επιλογή ελαστικών θα γίνει πολύ δύσκολη, καθώς θα αφορά όλο το σκέλος, ενώ με 6 χιλιόμετρα λάσπης, αν επιλέξουμε σκληρή γόμα, τότε σε εκείνο το σημείο δε θα έχουμε πρόσφυση. Θα το αποφασίσουμε το Σάββατο».

Advertisement

athanassoulas-acropolis16-test-h640

9     ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ Λάμπρος – ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΝΗΣ Ηλίας    SKODA Fabia R5
«Οι ειδικές διαδρομές είναι ωραίες συνολικά. Στη Νέα Γραβιά, ειδικά σε δύο φουρκέτες, η διέλευση ήταν πολύ δύσκολη, και θεωρώ πως θα είναι έτσι και στον αγώνα, ειδικά για τα δικίνητα αυτοκίνητα. Θεωρώ κρίμα ένας τόσο ωραίος αγώνας να δυσκολέψει λόγω κακής κατάστασης στα πρώτα λίγα χιλιόμετρα, οπότε ίσως η Οργάνωση να πρέπει να το δει αυτό. Όλες οι υπόλοιπες ειδικές διαδρομές είναι φανταστικές, ενώ δεν μπορώ να αποφασίσω αν η καλύτερη ειδική του αγώνα είναι η Άμφισσα ή η Ελάτεια».

25    ΧΑΛΚΙΑΣ Ευθύμιος – ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος    SUBARU Impreza WRX STI
«Η Νέα Γραβιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση, λόγω της λάσπης, ενώ οι υπόλοιπες είναι πατημένες και βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Το Παλαιοχώρι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αφού μάλιστα κάποια σημεία ειδικά στην αρχή, που δεν ήταν πολύ καλά, τώρα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση».

51    ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Γιώργος – ΜΑΧΑΙΡΑΣ Λεωνίδας    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Οι ειδικές διαδρομές Άμφισσα και Παλαιοχώρι ήταν πολύ καλές. Η Νέα Γραβιά δε νομίζω ότι θα στεγνώσει, και ίσως η Οργάνωση θα πρέπει να την ακυρώσει, καθώς η διάβαση είναι πολύ δύσκολη».

53    ΝΙΩΡΑΣ Γρηγόρης – ΚΑΚΑΛΗΣ Κωνσταντίνος    SUBARU Impreza WRX STI N12
«Η Νέα Γραβιά είχε πολλή λάσπη, ενώ η Άμφισσα και το Παλαιοχώρι είναι καλές ειδικές διαδρομές. Η Οργάνωση έχει κάνει πολλή δουλειά και έχουν αφαιρεθεί πολλές πέτρες».