Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Αυστραλίας: Ο εμφύλιος των VW συνεχίζεται

Ελλάδα 7:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Αυστραλίας: Ο εμφύλιος των VW συνεχίζεται

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Αυστραλίας: Ο εμφύλιος των VW συνεχίζεται

ΑΓΩΝΕΣ

Τον Sebastien Ogier βρήκε στην πρωτοπορία το φινάλε και του δεύτερου σκέλους του δέκατου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Γάλλος έχασε στις δύο πρώτες ειδικές της ημέρας τα ηνία από τον teammate του στη Volkswagen Motorsport, Jari-Matti Latvala αλλά ανέκτησε τη θέση του μετά από τη σωστή επιλογή ελαστικών στην ειδική «Nambucca». Καθώς αναμενόταν βροχή ο Φινλανδός έβαλε ελαστικά μαλακής γόμας ενώ ο Γάλλος, συνδυασμό μαλακής-σκληρής. Τελικά όχι μόνο δεν έβρεξε αλλά είχε και ήλιο, με αποτέλεσμα το Polo R WRC του Latvala να χάνει χρόνο καθώς τα τέσσερα μαύρα σημεία επαφής με το έδαφος άρχισαν να φθείρονται γρήγορα. Στη συνέχεια ο Ogier κέρδισε και τις δύο υπέρ-ειδικές και έκλεισε την ημέρα με προβάδισμα 11.8 δευτερολέπτων.

O Andreas Mikkelsen συμπληρώνει το 1-2-3 για τη VW, άλλα 13.5 δευτερόλεπτα πιο πίσω, ίδρωσε όμως για να είναι εκεί στο φινάλε του σκέλους αφού όλη μέρα κονταροκτυπιόταν με τον Kris Meeke. Ωστόσο, το έργο του εργοστασιακού οδηγού της Citroen θα είναι πιο δύσκολο την τελευταία ημέρα του ράλι καθώς τιμωρήθηκε με ποινή 61 δευτερολέπτων γιατί «έκοψε δρόμο» σε ένα σημείο της ειδικής «Valla».

Advertisement
Advertisement

Έτσι τα Polo πάνε για τα κατάληψη του βάθρου, την ώρα που ο Meeke έχει πλέον σε απόσταση αναπνοής τον Mikko Hirvonen. Ο Φινλανδός οδηγός της M-Sport είναι μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του!

Στη μάχη της πέμπτης θέσης, ο Mads Ostberg κατάφερε με το DS3 να ανοίξει λίγο, έστω και στα 7 δευτερόλεπτα, τη διαφορά του από τον Hayden Paddon της Hyundai. Το άλλο i20 WRC, με τον Thierry Neuville, ακολουθεί στην όγδοη θέση, μπροστά από το Fiesta RS WRC του Elfyn Evans.

Advertisement

Ο Kubica έχασε ένα λεπτό στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική «Valla» όταν μπερδεύτηκε από τη σηματοδότηση, έχασε τα φρένα και βγήκε εκτός δρόμου. Με το προετοιμασμένο από τη M-Sport Fiesta «πληγωμένο», ο Πολωνός έχασε έδαφος αν και παραμένει δέκατος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Sebastien Ogier VW 2h03m55.3s
2. Jari-Matti Latvala VW +11.8s
3. Andreas Mikkelsen VW +25.3s
4. Kris Meeke Citroen +26.8s
5. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1m27.2s
6. Mads Ostberg Citroen +2m08.2s
7. Hayden Paddon Hyundai +2m15.5s
8. Thierry Neuville Hyundai +3m52.4s
9. Elfyn Evans M-Sport Ford +3m59.0s
10. Robert Kubica M-Sport Ford +4m59.2s
Advertisement

Πρωτοπορία: ΕΔ1-2 Ogier, ΕΔ3-6 Meeke, ΕΔ7 Latvala, ΕΔ8 Ogier, ΕΔ9-10 Latvala, ΕΔ11-14 Ogier
Κερδισμένες ΕΔ: Ogier 8, Latvala 4, Meeke 2

Το τρίτο σκέλος περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές.

Advertisement

Στο video που ακολουθεί, δείτε τις καλύτερες στιγμές από το 2ο σκέλος στη χώρα των καγκουρό…

Διαβάστε εδώ τι έγινε στο πρώτο σκέλος του Ράλι Αυστραλίας.