Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πρωταθλητής στη EuroF3 ο Schumacher!

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρωταθλητής στη EuroF3 ο Schumacher!

ΑΓΩΝΕΣ

Πρωταθλητής στη EuroF3 ο Schumacher!

ΑΓΩΝΕΣ

Η εντυπωσιακή φετινή σεζόν του Mick Schumacher στην Ευρωπαϊκή Formula 3 έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Michael, ανακηρύχθηκε πρωταθλητής!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μία δεύτερη θέση στο Χόκενχαϊμ αποδείχθηκε αρκετή για τον 19χρονο, που πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο! Συνολικά ο Γερμανός πήρε 7 pole positions, 8 νίκες και ανέβηκε 13 φορές στο βάθρο, στην καλύτερη ίσως σεζόν της αγωνιστικής του καριέρας.

«Είναι απίστευτο – είμαι κατενθουσιασμένος. Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα ευχαριστώ σε όλους στην ομάδα για την υποστήριξή τους σε αυτή την απίστευτη σεζόν», είπε ο Mick.

Advertisement
Advertisement

Παρότι η πρώτη του νίκη ήρθε μόλις στον δέκατο-πέμπτο αγώνα της σεζόν, στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο, ο Schumi Jr «πήρε φόρα» και με επιτυχίες στο Σίλβερστοουν, στο Μιζάνο, στο Νίρμπουργκρινγκ και στο Red Bull Ring, έφτασε αγκαλιά με τον τίτλο τον οποίο και κατέκτησε.

«Συγχαρητήρια στον Mick για την κατάκτηση του τίτλου. Έχει τραβήξει πάνω του την προσοχή από νωρίς και είχε πολλή πίεση. Δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστεί κανείς, ειδικά αν το ξεκίνημα της σεζόν δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Πράγμα που συνέβη στην περίπτωσή του. Όμως η απόδοσή του στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν εντυπωσιακή. Έδειξε πως έχει ότι χρειάζεται για να γίνει ένας από τους σπουδαίους αυτού του σπορ», είπε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff.

Advertisement

Mick-Schumacher-budapesttesting18-a640

Στον προηγούμενο γύρο, στην Αυστρία, ο Schumacher είχε κατακτήσει την νίκη #500 για κινητήρες της Mercedes-AMG στην Formula 3.

Advertisement

Τώρα, με το επόμενο βήμα να είναι λογικά η Formula 2, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο η απόδοση του 19χρονου εκεί, όσο και η «μάχη» την οποία λογικά θα δώσουν οι μεγάλες ομάδες της Formula 1 για να τον εντάξουν στην «οικογένειά» τους. Είναι σαφές, πως τόσο η Ferrari όσο και η Mercedes, ενδιαφέρονται για τον Schumi Jr.