Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

PICK: H Πάτρα μεταμορφώθηκε σε πίστα, μες τη νύχτα!

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PICK: H Πάτρα μεταμορφώθηκε σε πίστα, μες τη νύχτα!

ΑΓΩΝΕΣ

PICK: H Πάτρα μεταμορφώθηκε σε πίστα, μες τη νύχτα!

ΑΓΩΝΕΣ

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, περιπλανηθήκαμε περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου, στην ξκαρδιά της Πάτρας εκεί που οι οργανωτές του PICK έστηναν την πίστα για το μεγάλο event που ξεκινά σήμερα και θα κορυφωθεί αύριο.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Έχει ξεχωριστή γοητεία αυτή η διαδικασία που ξεκινά λίγο μετά τα μεσάνυχτα να βλέπεις το κέντρο της Πάτρας να μεταμορφώνεται σε πίστα. Κάγκελα, πλαστικά προστατευτικά, πανό των χορηγών, κερμπ, συνεργεία για βάψιμο του οδοστρώματος όλα αυτά σε μια νυχτερινή βάρδια. Ο δρόμος κλείνει με τη βοήθεια της τροχαίας αλλά κυρίως με τη συνεργασία των κατοίκων που κατανοούν ότι όλο αυτό είναι για το καλό της πόλης.

Φωνές, ένταση, προσπάθεια, πολύς κόπος, ιδρώτας “πολλή ζέστη απόψε παιδιά…” και σιγά σιγά η πόλη μεταμορφώνεται σε πίστα. Η διαδικασία είναι τουλάχιστον συναισθηματικά φορτισμένη, προσωπικά έχοντας δει ανάλογες προετοιμασίες σε Μονακό και Σιγκαπούρη πραγματικά αισθάνομαι περήφανος που κάτι τέτοιο συμβαίνει και στους δρόμους μιας ελληνικής πόλης.

Advertisement
Advertisement

pick2016-nightworks-a640tall
Ψυχή της οργάνωσης ο Γιώργος Καραγεωργόπουλος της Plus Media. 

Το δελτίο Τύπου της οργάνωσης μεταφέρει: ” Λίγες ώρες έχουν απομείνει πλέον για την έναρξη του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ (8ο PICK Λουξ COLA) , το οποίο για 8η συνεχόμενη χρονιά θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα. Από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής οι κεντρικοί δρόμοι της Αχαϊκής πρωτεύουσας θα πλημμυρίσουν με καρτ με τους συμμετέχοντες να υπόσχονται συγκινήσεις… υψηλών ταχυτήτων, όχι μόνο στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και σε όσους βρεθούν στο κέντρο της πόλης, παρακολουθώντας τις παράλληλες δράσεις”.

Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος συνολικά 56 οδηγοί ενώ οι φετινές κατηγορίες που θα αγωνιστούν είναι οι ROTAX MICRO MAX, ROTAX SENIOR LOUX,  ROTAX DD2 MAX, ΜΑSTERS  και KZ2.

Τοποθετούνται τα κερμπ στο δρόμο

Τοποθετούνται τα κερμπ στο δρόμο

Advertisement

Έφτασαν οι ομάδες…
Από χτες το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασαν στην Πάτρα οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες ενώ από το πρωί του Σαββάτου η δράση ξεκινά. Οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας έχουν μεταμορφωθεί ήδη σε μια απέραντη πίστα καρτ με τους ανθρώπους της οργανωτικής επιτροπής να εργάζονται όλη νύχτα προκειμένου να διευθετήσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης.

Ωράριο
Το διήμερο που ξεκινά υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις. Αναλυτικά, το πρόγραμμα του 8ου PICK Λουξ COLA μπορείτε να το δείτε εδώ.

Advertisement

Θέαμα εκτός από τους αγώνες….
Το Show θα έχει την «τιμητική» τους και στο 8ο PICK Λουξ Colα. Το διήμερο θα απολαύσουμε -μεταξύ άλλων- την ακροβατική ομάδα «Arrepiado» από την Πορτογαλία,  Drift Show από την ομάδα «Frenzy drift team» και τους Αποστόλη και Γιάννη Παπαλεξόπουλο, ενώ για πρώτη φορά στη διοργάνωση θα εμφανιστεί  ο 23χρονος Ιταλός αρτίστας των μηχανοκίνητων show Loris Rosati! Πρόκειται για έναν οδηγό ο οποίος κλέβει τις εντυπώσεις με τα ακροβατικά κόλπα τα οποία κάνει με ένα μικρό όχημα που διαθέτει τρεις τροχούς έναν μπροστά και δύο πίσω.
Είναι χαρακτηριστικό δε, πως η όψη του οχήματος του Rosati θυμίζει αρκετά τον Κεραυνό Μακουίν, που είναι από τους αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων των παιδιών(από την ταινία Cars) και σίγουρα θα καταπλήξει τους μικρούς μας φίλους που θα παρακολουθήσουν το event.

pick2016-nightworks-b640
Κατάμεστη χτες τη νύχτα η πλατεία, ομάδες οδηγοί και μηχανικοί σε οργασμό δουλειάς. Εκεί σήμερα θα δοθεί και η συναυλία του Ηλία Βρεττού.

Το 8ο PICK θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Οι ώρες της απευθείας μετάδοσης του κορυφαίου Sport & Show είναι σήμερα 18:00 – 22:00 και αύριο 10:30 με 15:00.

Advertisement

Το P.I.C.K. θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από περιφερειακά κανάλια σε συνεργασία με το ΙΟΝΙΑΝ TV σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, σε όλα τα σπίτια, ελεύθερα χωρίς περιορισμούς.

Το δίκτυο περιφερειακών καναλιών ελεύθερης εκπομπής που θα μεταδώσουν απευθείας το PICK 2016 είναι:

Αττική – Αθήνα: «Action24» [+δορυφορικό μπουκέτο nova]
Πελοπόννησος – Ν. Στερεά – Ν. Ιόνιο: «Ionian tv»
Κέρκυρα – Θεσπρωτία και Ήπειρος: «ITV»
Κρήτη: Κρήτη tv [+δορυφορικό μπουκέτο OTE TV]
K. Μακεδονία – Θεσσαλονίκη: «EuropeOne»
Α. Μακεδονία – Θράκη: «ena channel»
Θεσσαλία: «Astra TV»
Κεντρική Ελλάδα & Αθήνα: «Star Κεντρικής Ελλάδας» [+δορυφορικό μπουκέτο OTE TV],
Ν. Αιγαίο: Aigaio TV [+δορυφορικό μπουκέτο OTE TV]
Κυκλάδες: Syros TV

Αμερική

Ν.Υ. USA: New Greek TV

pick2016-newsauto-a640
To newsauto.gr δε θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια εκδήλωση.