Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot Sport: Παρουσίασε το ανανεωμένο 9X8 Hypercar

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot Sport: Παρουσίασε το ανανεωμένο 9X8 Hypercar

ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot Sport: Παρουσίασε το ανανεωμένο 9X8 Hypercar

ΑΓΩΝΕΣ

Η Peugeot εναποθέτει τις ελπίδες της για επιτυχία στο Le Mans στο εξαιρετικά ανανεωμένο 9X8.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες εικόνες του 9X8 του 2024 αποκαλύφθηκαν σήμερα από την Peugeot Sport και το βλέμμα πέφτει αμέσως στα νέα χρώματα. Το ύφος είναι παρόμοιο με το πρώτο hypercar της σειράς που είδαμε πρώτη φορά προς το τέλος της σεζόν του WEC το 2022.

Η παρουσία της νέας αεροτομής μαρτυράει όσα δεν επιβεβαίωνε η Peugeot τόσον καιρό. Αποδεικνύεται ότι ο Γάλλος κατασκευαστής αποφάσισε να εγκαταλείψει το κόνσεπτ του πρώτου της hypercar στην κατηγορία.

Αυτό το 9X8 έχει μπροστινά ελαστικά των 29 εκατοστών σε πάχος και 34 εκατοστά στα πίσω. Φαίνεται πως εναρμονίζεται με τον ανταγωνισμό, αντί να απέχει από αυτόν, μιας και το προηγούμενο hypercar είχε διαστάσεις ελαστικών 31/31.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η μετάβαση επέτρεψε στην Peugeot να διανείμει το βάρος 50-50 στο εμπρός και πίσω μέρος του αγωνιστικού της, αλλά και να κερδίσει περισσότερη κάθετη δύναμη από το πάτωμα.

Για να συμπληρωθεί αυτό το πακέτο, ενσωματώθηκε μία συμβατική πίσω αεροτομή, η οποία προσθέτει στην κάθετη δύναμη που θεωρητικά θα παράγει το Hypercar.

Το 9X8 του 2024 διατηρεί το μονοκόκ και το αμάξωμα του πρώτου, γλιτώνοντας έτσι τη διαδικασία των crash test, σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Peugeot Sport, Olivier Jansonnie.

Advertisement

Με τις παραπάνω αλλαγές και ανανεώσεις, η Peugeot μπόρεσε να προχωρήσει και σε μία αναθεώρηση του twin-turbo V6 των 2,6 λίτρων και του 7τάχυτου κιβωτίου. Η αναθεώρηση αφορούσε ξεκάθαρα την αξιοπιστία και όχι την απόδοση.

Ο δημοφιλέστερος και πιο δύσκολος αγώνας αντοχής του κόσμου, γνωστός και ως Le Mans, διεξάγεται το διήμερο 15-16 Ιουνίου.

Advertisement