Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πέθανε ο πρωταθλητής αγώνων ράλλυ Jean-Luc Thérier

Ελλάδα 7:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέθανε ο πρωταθλητής αγώνων ράλλυ Jean-Luc Thérier

ΑΓΩΝΕΣ

Πέθανε ο πρωταθλητής αγώνων ράλλυ Jean-Luc Thérier

ΑΓΩΝΕΣ

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, ένας από τους πρώτους πρωταθλητές των αγώνων ράλλυ της Γαλλίας και γνωστός από τις συμμετοχές του στο ράλλυ Ακρόπολις. Ο Jean-Luc Thérier.

Advertisement
Advertisement

 

Ήταν από τους πρώτους νικητές αγώνων του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ και η καριέρα του σχετίστηκε με μάρκα της Alpine. Ήταν μάλιστα ένας από τους πρωτεργάτες, που έφερε την μικρή Γαλλική ομάδα στην κορυφή και της έδωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του 1973. Μάλιστα θα κέρδιζε εκείνη την χρονιά τον τίτλο των οδηγών (αν υπήρχε) αφού η Παγκόσμια διοργάνωση ξεκίνησε από το 1979. Εκείνη την εποχή, ο Jean-Luc Thérier αγωνιζόταν μαζί με την θρυλική τριάδα των Bernard Darniche, Jean-Claude Andruet και Jean-Pierre Nicolas.

Advertisement
Advertisement

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κέρδισε πέντε διοργανώσεις από το 1973 έως το 1980, συμπεριλαμβανομένων τριών με την Alpine A110 1800. Εκτός από αυτές τις επιτυχίες ο Jean-Luc Thérier ήταν πρωταθλητής Γαλλίας με δύο τίτλους στην άσφαλτο και δύο τίτλους στο χώμα.

Εγκατέλειψε την Alpine για την Toyota και το 1980 κέρδισε τον Γύρο της Κορσικής (Tour de Corse) στο τιμόνι μιας Porsche, δίνοντας την πρώτη επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ για την Γερμανική εταιρία.

Το 1985, γύρισε σελίδα και συμμετείχε στο ράλλυ Dakar με την ομάδα της Citroën. Εκεί είχε ένα ατύχημα, που σταμάτησε απότομα την καριέρα του. Στην τρίτη Ειδική Διαδρομή έχασε τον έλεγχο του Citroën Visa 1000 Pistes που οδηγούσε βγήκε εκτός διαδρομής με αρκετά μεγάλη ταχύτητα και τραυματίστηκε σοβαρά. Χάνει το χέρι του και καταλήγει σε αναπηρική καρέκλα.

Advertisement

 

 

Advertisement