Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πατάει γκάζι η Toyota για την επιστροφή στο WRC

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πατάει γκάζι η Toyota για την επιστροφή στο WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Πατάει γκάζι η Toyota για την επιστροφή στο WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Σχεδόν 12 μήνες μετά την ανακοίνωση για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από το 2017, η Toyota ανεβάζει ρυθμούς στην εξέλιξη του αγωνιστικού της αυτοκινήτου. Το Νοέμβριο υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας Toyota GAZOO Racing WRC συναντήθηκαν στην πίστα Φούτζι της Ιαπωνίας για να συζητήσουν σχετικά με την πρόοδο που έχει συντελεστεί αλλά και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ιαπωνικού κολοσσού, Akio Toyoda, ο επικεφαλής της ομάδας και ένας από τους κορυφαίους rally men όλων των εποχών, Tommi Makinen, ο Αντιπρόεδρος της Toyota GAZOO Racing WRC Team, Koei Saga και ο Πρόεδρος της Toyota Motorsport, Toshio Sato. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπολογίζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε αγωνιστικής διαδρομής κατά την ανάπτυξη του αυτοκινήτου. Δεν μπορείς απλά να το σχεδιάσεις σε μία κόλλα χαρτί. Σε αυτόν τον τομέα μπορούμε να μάθουμε πολλά από τον Makinen», δήλωσε ο Akio Toyoda.

«Ίσως φαντάζει δύσκολο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμάσουμε αυτό το πλάνο. Όμως εργαστήκαμε σκληρά για να χτίσουμε μία ομάδα με δομή, επαγγελματισμό και γρήγορα αντανακλαστικά. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας, όμως είμαστε κάτι παραπάνω από έτοιμοι για να τα καταφέρουμε», σχολίασε ο Makinen που κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στο WRC με την Mitsubishi, την περίοδο 1996-1999.

Από αριστερά, οι Sato, Makinen, Toyoda, Saga.

Από αριστερά, οι Sato, Makinen, Toyoda, Saga.

Advertisement
Advertisement

Αυτή την περίοδο σχεδιάζεται το Yaris WRC του 2017, το οποίο θα εφοδιάζεται με 1.6 turbo, απόδοσης άνω των 300 ίππων. Σύντομα θα αρχίσει η παραγωγή του και την άνοιξη του 2016 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμές. Αυτοκίνητα προ-παραγωγής έχουν πραγματοποιήσει πάντως έως σήμερα εντατικά τεστ σε άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες.

Η έδρα της Toyota GAZOO Racing WRC Team βρίσκεται στη Φινλανδία, την πατρία του Makinen. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί το αγωνιστικό δίδυμο για το 2017 (ενδέχεται η Toyota να χρησιμοποιήσει και τρίτο εργοστασιακό αυτοκίνητο), ενώ ανάμεσα στους τεχνικούς είναι ο Έλληνας, Μιχάλης Ζώτος, με σημαντική εμπειρία στο WRC.