Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Ο νικητής του Ράλι Ντακάρ, Toby Price, αποκλειστικά στο NewsAuto

Ελλάδα 19:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο νικητής του Ράλι Ντακάρ, Toby Price, αποκλειστικά στο NewsAuto

MIRROR

Ο νικητής του Ράλι Ντακάρ, Toby Price, αποκλειστικά στο NewsAuto

MIRROR

H μεγάλη πρόκληση του Ράλι Ντακάρ 2017 πλησιάζει (δείτε εδώ το επίσημο video teaser του 39ου κατά σειρά αγώνα-θρύλου) και ο μεγάλος νικητής του 2016 στην κατηγορία των μοτοσυκλετών, Toby Price, μιλάει αποκλειστικά στον Πάνο Σεϊτανίδη και το NewsAuto!

Advertisement
Advertisement

Ο 29χρονος αναφέρεται σε όσα έζησε στη μεγάλη μάχη της Νότιας Αμερικής τις τελευταίες δύο χρονιές, όπου στο ντεμπούτο του ανέβηκε στο βάθρο ενώ στη δεύτερη επίσκεψή του πήρε τη νίκη!

To 2015 είχες ένα αρκετά εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Ράλι Ντακάρ. Αυτό ανέβασε αυτόματα τις προσδοκίες αλλά και τη δική σου δίψα για επιτυχία το 2016;

Σίγουρα ανέβασε και την πίεση και τις προσδοκίες. Το 2015 κανένας δεν ήξερε ποιος ήμουν, πλέον όλοι έχουν το βλέμμα τους στραμμένο πάνω μου. Όμως αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και μου αρέσει να μάχομαι υπό πίεση – δεν είναι κάτι που μου στερεί την απόλαυση. Άλλωστε εκτός από τους άλλους που έχουν πλέον μεγάλες προσδοκίες από εμένα, θέλω κι εγώ να τα πάω όσο γίνεται καλύτερα. Όταν κερδίσεις μία φορά το Ράλι Ντακάρ, ξέρεις πως είναι εφικτό. Μπορείς να το πετύχεις ξανά.

Advertisement
Advertisement

Toby Price (AUS) of Red Bull KTM Factory Team races during stage 11 of Rally Dakar 2016 from La Rioja to San Juan, Argentina on January 14, 2016

Πόσο βοηθάει σε αυτό το ράλι-πρόκληση, η εργοστασιακή υποστήριξη μίας ομάδας όπως η Red Bull KTM;

Φυσικά και έχει τεράστια διαφορά! Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα στο παρελθόν. Η φήμη της τα λέει όλα. Είναι όλα πολύ επαγγελματικά.

Advertisement

Πως ήταν για εσένα το περυσινό Ντακάρ;

Πέραν του προφανούς, δηλαδή του αποτελέσματος, ήταν πολύ καλό. Είχα πολύ καλούς χρόνους και ένιωθα πολύ άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα μου. Το να κερδίσω μόλις στη δεύτερη προσπάθεια μου ήταν φανταστικό, ειδικά από τη στιγμή που έγινα ο πρώτος Αυστραλός που πέτυχε κάτι τέτοιο.

Advertisement

Dakar16-SS9-Price-a640

Νιώθεις φόβο σε ένα τόσο απαιτητικό ράλι;

Όχι, δεν θα το έλεγα. Δεν τη θεωρώ καθόλου τρομακτική εμπειρία! Λατρεύω αυτό που κάνω κι αν μπορούσα θα το έκανα όλη μέρα και όλη νύχτα!

Advertisement

Μετά από έναν ολοήμερο μαραθώνιο, που βρίσκεις τη δύναμη να μονομαχήσεις και την επόμενη μέρα;

Κάνουμε πολύ καλή προετοιμασία πριν από την έναρξη του Ράλι Ντακάρ, ώστε να εξασφαλίσουμε πως είμαστε σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Και τις ημέρες πριν την εκκίνηση, προσπαθούμε να ξεκουραστούμε όσο γίνεται περισσότερο, για να κρατήσουμε την απαιτούμενη ενέργεια πριν ριχτούμε στη μάχη. Στο τέλος κάθε ημέρας, απλά χαλαρώνουμε, κάνουμε ένα μασάζ, ώστε να είμαστε σε θέση να βγούμε στο δρόμο για το επόμενο σκέλος.

DAKAR16-SS2-price-a640