Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Hanninen είναι ο δοκιμαστής του i20 WRC

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Hanninen είναι ο δοκιμαστής του i20 WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Hanninen είναι ο δοκιμαστής του i20 WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Τον περασμένο Μάιο σας είχαμε ενημερώσει για τις δοκιμές εξέλιξης του νέου i20 WRC, με το οποίο η Hyundai θα… επιτεθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2014. Τότε δεν είχαν δοθεί πληροφορίες για το ποιος ή ποιοι οδηγοί βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Δύο μήνες αργότερα, η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε ότι στις δοκιμές συμμετείχε ο Γιούχο Χάνινεν, χωρίς να διευκρινίζει αν ήταν ο μοναδικός.

Advertisement
Advertisement

Ο 32χρονος Φινλανδός οδηγός αγώνων ράλι έχει στο παλμαρέ του την κατάκτηση του IRC το 2010, όπως και τους τίτλους του FIA Super 2000 WRC το 2011 και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι πέρυσι. «Οι πρώτες δοκιμές με το i20 WRC ήταν ιδιαίτερα θετικές για μένα. Έμεινα εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που έχει γίνει από την ομάδα σε τόσο σύντομο διάστημα. Ανυπομονώ να συνεχίσω με τη Hyundai και στο επόμενο εξάμηνο δοκιμών εξέλιξης», ανέφερε ο Χάνινεν.

Η Hyundai Motorsport θα χρησιμοποιήσει και έναν ακόμη δοκιμαστή οδηγό για το υπόλοιπο του έτους, ενώ στα τέλη της χρονιάς θα ανακοινώσει τα αγωνιστικά πληρώματα για το 2014. Στα μέσα Μαΐου είχε πραγματοποιηθεί τριήμερο shakedown του νέου i20 WRC σε πίστα δοκιμών, κοντά στο Αλτζενάου της Βαυαρίας, την έδρα της ομάδας. Το αγωνιστικό κορεάτικο σουπερμίνι κάλυψε απόσταση 550 km, με τους μηχανικούς της ομάδας να συγκεντρώνουν πολύτιμες πληροφορίες από τα διαφορετικά στησίματα πλαισίου και ανάρτησης αλλά και τη λειτουργία του 1.6 turbo.[nggallery id=2810]

 

Advertisement
Advertisement