Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Carlos Sainz μιλάει για τα X-Games

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Carlos Sainz μιλάει για τα X-Games

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Carlos Sainz μιλάει για τα X-Games

ΑΓΩΝΕΣ

Σε λίγες ώρες ο σπουδαίος Κάρλος Σάινθ θα δοκιμαστεί σε μία νέα για εκείνον αρένα, αυτή του RallyCross, στο πλαίσιο των X-Games που λαμβάνουν χώρα μέχρι και 19/5 στη Βαρκελώνη. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός μίλησε για αυτή τη νέα εμπειρία στο redbull.com και σας μεταφέρουμε τις δηλώσεις του για τον αγώνα της Κυριακής όπου θα τρέξει με Volkswagen Polo ισχύος 600 ίππων…

Ερώτηση: Carlos, τι περιμένεις τη Κυριακή;
Κάρλος Σάινθ
: Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι θα συναντήσω στον αγώνα – πάντα είναι δύσκολο να ξέρεις. Είμαι όμως χαρούμενος που θα λάβω μέρος, όπως είμαι πάντα χαρούμενος να ζω νέες εμπειρίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είμαστε και στη Βαρκελώνη άρα… ναι, είμαι χαρούμενος.

Ερ: Πως προέκυψε η συμμετοχή σου σε αυτό το θεσμό;
ΚΣ: Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τους οργανωτές των X-Games. Έπειτα μίλησα με τον Jost Capito [σ.σ. τον αγωνιστικό διευθυντή της Volkswagen] και μου είπε: «Υπάρχει ένα Volkswagen Polo που τρέχει στο RallyCross, γιατί δεν το δοκιμάζεις ώστε να έχεις και μία εικόνα του τι θα αντιμετωπίσεις»;. Απάντησα: «Οκ, ας το δοκιμάσουμε». Τόσο απλά.

Advertisement
Advertisement

Ερ: Έκανες πολλά χιλιόμετρα δοκιμών με το Volkswagen Polo R WRC, το εργοστασιακό αυτοκίνητο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πως το συγκρίνεις σε σχέση με αυτό που χρησιμοποιείται στο rallycross;
ΚΣ: Υπάρχουν πολλές διαφορές. Στα ράλι χρησιμοποιείται κινητήρας εντελώς διαφορετικών προδιαγραφών. Οι αναρτήσεις είναι διαφορετικές και νομίζω πως αυτός είναι ένας τομέας που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι όμως ένα ωραίο αυτοκίνητο, με δυνατό κινητήρα, πλήρες πακέτο.

Ερ: Είσαι πολύ καιρό στο χώρο. Τι σου δίνει κίνητρα, να βγαίνεις ακόμα στο δρόμο και να μάχεσαι με το χρονόμετρο;
ΚΣ
: Κάποιες φορές έχεις τα πάντα να χάσεις και τίποτα να κερδίσεις. Διατηρώ όμως ακόμα το πάθος για τη ταχύτητα και θέλω να ευχαριστήσω και τη Red Bull που έκανε αυτή την ιδέα πραγματικότητα.

Ερ: Υποθέτω πως δεν συνηθίζετε στην Ισπανία να τρέχετε σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο! Θα είναι τρελό!
ΚΣ: Ελπίζω να το απολαύσει ο κόσμος. Γενικά τους αρέσουν τα X-Games ως θεσμό. Ελπίζω να μου αρέσει κι εμένα, να το απολαύσω και τη Κυριακή να μπορώ να πω ότι άξιζε τον κόπο!