Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Nissan για το 2014

Ελλάδα 18:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Nissan για το 2014

ΑΓΩΝΕΣ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Nissan για το 2014

ΑΓΩΝΕΣ

Αρκετά δραστήρια αγωνιστικά θα είναι και αυτή τη χρονιά η Nissan, με την προσοχή της στραμμένη ξανά κυρίως στον 24ωρο αγώνα του Μαν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Εκεί θα τρέξει με το ηλεκτρικό ZEOD RC, ένα αγωνιστικό όχημα που αναμένεται να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα καθώς ασχέτως αποτελέσματος, θα γράψει ιστορία. Κι αυτό γιατί θα είναι το πρώτο που θα καλύψει γύρο στον θρυλικό αγώνα αντοχής κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Ο ηλεκτροκινητήρας του θα το κινεί κατ’ αποκλειστικότητα, στον πρώτο γύρο μετά από κάθε ανεφοδιασμό. Μετά θα μπαίνει στο παιχνίδι ο τρικύλινδρος υπέρ-τροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1.5 lt που αποδίδει… 400 PS με 38.7 kgm ροπής!

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα για το εντυπωσιακό ZEOD RC μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Όμως η Nissan έχει πλούσια συμμετοχή και στο πρωτάθλημα Super GT, που φέτος έχει παρόμοιους τεχνικούς κανονισμούς με το DTM, το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Αυτοί προβλέπουν επίσης turbo κινητήρες, όμως τετρακύλινδρους και χωρητικότητας δύο λίτρων. Εκεί λοιπόν η ιαπωνική εταιρεία θα έχει εργοστασιακή συμμετοχή στην κατηγορία GT500 το GT-R Nismo GT500. Θα υπάρξουν όμως και πελατειακά Nissan, στην κατηγορία GT300 του ίδιου θεσμού.

Advertisement

Το αγωνιστικό μοντέλο που προαναφέραμε θα τρέχει ακόμα στους αγώνες αντοχής του Blancpain Series με τα χρώματα της JRM αλλά και στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ σε συνεργασία με τη RJN.

Advertisement

Τέλος, η Nissan θα συμμετέχει και στα V8 Supercars στην Αυστραλία, με το αγωνιστικό Altima.