Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP: Φινάλε με νίκη για Marquez

Ελλάδα 4:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Φινάλε με νίκη για Marquez

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP: Φινάλε με νίκη για Marquez

ΑΓΩΝΕΣ

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε άλλη μία επιτυχημένη σεζόν ο Marc Marquez, κατακτώντας τη νίκη στο MotoGP της Βαλένθια, τελευταία μάχη της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Με αυτή την επιτυχία του Ισπανού αναβάτη, η εργοστασιακή ομάδα της Honda σφράγισε και τον τίτλο στο πρωτάθλημα των ομάδων, παρότι ο teammate του, Jorge Lorenzo δεν τερμάτισε ούτε μία φορά φέτος στο Top10.

Όμως η δωδέκατη νίκη του Marquez σε δεκαεννέα αγώνες, δεν ήταν περίπατος. Στους πρώτους επτά γύρους στο Ρικάρντο Τόρμο, την πρωτοπορία είχε ο pole man Fabio Quartararo, παρότι στην εκκίνηση βρέθηκε προσωρινά πίσω από την Pramac Ducati του Jack Miller.

Αντίθετα ο Marquez είχε κάνει κακή εκκίνηση και από δεύτερος είχε πέσει έκτος. Ανέκαμψε όμως γοργά, σύντομα βρέθηκε στο κυνήγι του Γάλλου και τον πέρασε στη στροφή 11. Δεν κοίταξε ξανά πίσω και έτσι έφτασε στη νίκη.

Advertisement
Advertisement

Ο Quartararo άντεξε στην πίεση που δέχθηκε για κάποιους γύρους από τον Miller, ο οποίος με τη σειρά του χρειάστηκε μετά να αμυνθεί έναντι της εργοστασιακής Ducati του Andrea Dovizioso και της εργοστασιακής Suzuki του Alex Rins.

Ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή Yamaha έμεινε έκτος, κράτησε όμως έτσι την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία. Ο teammate του, Valentino Rossi, ήταν όγδοος ενώ ο Lorenzo έκλεισε την καριέρα του με μία δέκατη-τρίτη θέση.

Advertisement

Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Jorge Lorenzo.