Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Εμίλια Ρομάνα: Νίκη για Vinales και Yamaha στο Μιζάνο

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Εμίλια Ρομάνα: Νίκη για Vinales και Yamaha στο Μιζάνο

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Εμίλια Ρομάνα: Νίκη για Vinales και Yamaha στο Μιζάνο

ΑΓΩΝΕΣ

Ο κάτοχος της pole position, Maverick Vinales, κατέκτησε τη νίκη στον έβδομο αγώνα της σεζόν που έλαβε χώρα στην πίστα του Μιζάνο, με επίσημη ονομασία MotoGP της Εμίλια Ρομάνα.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός έγινε ο έκτος διαφορετικός νικητής τη φετινή σεζόν αν και στην πορεία του αγώνα, τίποτα δεν έδειχνε πως θα ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Jack Miller πετάχτηκε στην κορυφή αλλά μερικές εκατοντάδες μέτρα μετά, ο Vinales ανέκτησε τη θέση του.

Στο δεύτερο γύρο ο Valentino Rossi είχε πτώση με την εργοστασιακή Yamaha, που τον έριξε τελευταίο ενώ η μάχη για μία θέση στο βάθρο έφερε την εργοστασιακή KTM του Brad Binder στην αμμοπαγίδα.

Εν τω μεταξύ, ο Francesco Bagnaia βρέθηκε μπροστά από τον teammate στην Pramac Ducati, με τον Miller να αποσύρεται τελικά 19 γύρους πριν το τέλος με πρόβλημα στον κινητήρα. Ο Bangaia επιτέθηκε στον Vinales, τον πέρασε κι άρχισε να ανοίγει διαφορά!

Advertisement

Κι ενώ όλα έδειχναν πως είχε το πάνω χέρι και βρισκόταν καθοδόν για την παρθενική του νίκη στην κορυφαία αγωνιστική κατηγορία των δύο τροχών, έχασε τον έλεγχο στη στροφή 6 και εγκατέλειψε.

Αυτό επανέφερε στην κορυφή τον Vinales που δεν έκανε το ίδιο λάθος και μην έχοντας πίεση, έφτασε στη νίκη που τον έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου.

Advertisement

Για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου είχαμε συγκλονιστική μονομαχία. Αρχικά ανάμεσα στον Pol Espargaro με την εργοστασιακή KTM και τον Fabio Quartararo της Yamaha Petronas. Όμως πίσω τους ερχόταν με φόρα ο Joan Mir – ο εργοστασιακός αναβάτης της Suzuki που είχε εκκινήσει μόλις ενδέκατος, πέρασε και τους δύο!

O Ισπανός είδε δεύτερος λοιπόν την καρό σημαία. Όσο για την τρίτη θέση, αρχικά την πήρε ο Γάλλος αλλά έλαβε ποινή 3 δευτερολέπτων γιατί υπερέβη υπερβολικά πολλές φορές τα όρια της πίστας κι έτσι έπεσε τέταρτος.

Ακολούθησαν ο Miguel Oliveira της KTM Tech3, o Takaaki Nakagami της LCR Honda, ο Alex Marquez στην καλύτερή του εμφάνιση με την εργοστασιακή Honda και ο Anrdea Dovizioso με την εργοστασιακή Ducati, που χάρη στην όγδοη θέση διατήρησε βραχεία κεφαλή στη βαθμολογία!

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
HSBK & Supermoto Cup 2020: Διπλό θέαμα στα Μέγαρα!

Το F1 Vlog του χάους του Μουτζέλο

F1: Οι Τούρκοι πούλησαν 40 χιλιάδες εισιτήρια σε 6 ώρες!