Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

HSBK & Supermoto Cup 2020: Διπλό θέαμα στα Μέγαρα!

Ελλάδα 1:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

HSBK & Supermoto Cup 2020: Διπλό θέαμα στα Μέγαρα!

NEWSMOTO

HSBK & Supermoto Cup 2020: Διπλό θέαμα στα Μέγαρα!

NEWSMOTO

Η αυλαία των πρωταθλημάτων HSBK & Supermoto Cup 2020 άνοιξε από την πίστα των Μεγάρων, με δύο αγώνες που είχαν ξεκάθαρους πρωταγωνιστές!

Advertisement
Advertisement

Στο τέλος του πρώτου αγωνιστικού τριημέρου των δύο θεσμών, οι Χαράλαμπος Θεοδωρόπουλος (Open), Γιάννης Περιστεράς (Supersport 300) και Δημήτρης Καρακώστας (Supersport) έκαναν δύο σημαντικά βήματα για να στεφθούν Πρωταθλητές με δύο νίκες στους ισάριθμους πρώτους γύρους του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας – όπως και ο Σπύρος Κεφαλωνίτης για την κατάκτηση του Κυπέλλου Supermoto. Αντίθετα, στην κατηγορία Racing τις δύο νίκες μοιράστηκαν οι Ανδρέας Παργινός και Γιώργος Κίτσος και στα Superbikes οι Δημήτρης Παπαγγέλου και Σωτήρης Μπεγνής.

Όλα αυτά, σε ένα τριήμερο με αρκετή ζέστη οι αγωνιζόμενοι αντιμετώπισαν άρτια τη διαχείριση των ελαστικών. Οι αναβάτες προσέφεραν ιδιαίτερο θέαμα, και στην πλειοψηφία των κατηγοριών επεφύλασσαν μάχες στον τροχό! Ατυχώς, η οδηγία της ΓΓΑ για απαγόρευση παρουσίας θεατών, στέρησε από το κοινό ορισμένες από τις καλύτερες μάχες του είδους.

HSBK2020_R2_Open_Theodoropoulos_Pod1000x600

Advertisement
Advertisement

OPEN
H κατηγορία Open ξεκίνησε με τη μονομαχία του Γιάννη Μπούρου (Aprilia RSV1000) με τον Χαράλαμπο Θεοδωρόπουλο (Yamaha R1) στους πρώτους δύο γύρους. Ο Μπούρος πέρασε τον κάτοχο της pole Θεοδωρόπουλο στην εκκίνηση, αλλά στο δεύτερο γύρο ο τελευταίος τον πέρασε στην ευθεία και τέθηκε επικεφαλής. Έκτοτε, ο Θεοδωρόπουλος άνοιξε και συντήρησε διαφορά ασφαλείας, για να κερδίσει τη δεύτερη διαδοχική του νίκη. Στους επόμενους γύρους το ενδιαφέρον κράτησε η μάχη των Μάρκου Αγγελακόπουλου (Honda CBR1000) και Γιάννη Τσιγονάκη (Kawasaki ZX10R) για την 4η θέση, ενώ για λίγο ο Μπούρος απειλήθηκε από τον Επαμεινώνδα Καρυώτη (Suzuki GSXR1000) για τη 3η θέση – πριν ανοίξει σχετική διαφορά και να την εξασφαλίσει μέχρι την καρό σημαία. Ο Αγγελακόπουλος κράτησε τελικά την 4η θέση, εμπρός από τον Τσιγονάκη και τον Ηλία Τσουκάτο (Yamaha R1) που έκλεισε την εξάδα.

HSBK2020_R2_Racing_Kitsos1000x600

RACING-SS300-ΝΕΟΙ
Η «μικρή» σε κυβικά κατηγορία επεφύλασσε και πάλι μια συναρπαστική μάχη στην κορυφή: καθώς ο Ανδρέας Παργινός (Aprilia) καθυστέρησε λίγο στην εκκίνηση, τον πέρασαν οι Γιώργος Κίτσος (Honda RSW250), Γιάννης Περιστεράς (Yamaha R3 300) και Αντώνης Λάσκαρης (Yamaha TZ250). Όμως, στην έξοδο της πρώτης στροφής ο Περιστεράς με μια εξαιρετική κίνηση στην Κ1 ανέβηκε στην κορυφή! Οι Κίτσος και Περιστεράς είχαν μια όμορφη μάχη στους τέσσερις πρώτους γύρους, όμως ήταν δεδομένο ότι η διαφορά ισχύος ανάμεσα στις μοτοσικλέτες δύο διαφορετικών κατηγοριών (Racing και Supersport 300) αργά ή γρήγορα θα επέτρεπε στον Κίτσο να περάσει. Αυτό συνέβη στον 7ο γύρο, γεγονός που επέτρεψε στον Κίτσο να ανοίξει αμέσως διαφορά και να φτάσει με άνεση στη νίκη. Από τον 9ο γύρο, ο νικητής του πρώτου αγώνα, Παργινός, ξεκίνησε την επίθεσή του: αρχικά πέρασε τον Λάσκαρη, και έπειτα επιδόθηκε στην καταδίωξη του Περιστερά. Χρειάστηκε τρεις γύρους για να τον φτάσει, και να ανέβει στη δεύτερη θέση – η οποία όμως δεν έμοιαζε προδιαγεγραμμένη, λόγω προβλημάτων με την τροφοδοσία της μοτοσικλέτας του, τα οποία του κόστισαν πολύ χρόνο, ειδικά στον 16ο γύρο. Παρόλα αυτά, ο Παργινός διατήρησε την 2η θέση, ο τρίτος Περιστεράς κέρδισε τη Supersport 300 όπως και την κατηγορία των Νέων, ενώ το βάθρο στη Racing έκλεισε ο Λάσκαρης. Πέραν της συμμετοχής της Δήμητρας Λαδά στην SS300 με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος την πρόληψης από τον καρκίνο του μαστού, αξιοσημείωτο στην κατηγορία ήταν και το ντεμπούτο της νεαρής Κωνσταντίνας Κοράκη!

Advertisement

HSBK2020_R2_Racing_Kitsos_Pod1000x600

SUPERSPORT
Παρότι ο Δημήτρης Καρακώστας (Honda CBR600) διπλασίασε τις νίκες του με σχετική άνεση, ανοίγοντας διαφορά από τη μάχη της κορυφής στον δεύτερο γύρο, η κατηγορία Supersport επεφύλασσε συναρπαστικό θέαμα στην υπέροχη τριπλή μάχη των Αλέξανδρου Παπαγεωργίου (Yamaha R6), Σταύρου Τριντή (Honda CBR600) και Χρήστου Παπανικολάου για το βάθρο. Ο Παπαγεωργίου έχασε πολύ έδαφος στην Κ4 στον πρώτο μόλις γύρο, όταν ανοίχτηκε εκτός γραμμής, αλλά σύντομα έκανε την αντεπίθεσή του και στον επόμενο γύρο είχε φτάσει τους δύο συνδιεκδικητές της δεύτερης θέσης. Στον 6ο γύρο, η επίθεσή του στον Παπανικολάου τελεσφόρησε, κι έτσι ανέβηκε στην 3η θέση, καταδιώκοντας τώρα τον Τριντή. Μετά από πέντε γύρους που οι τρεις κινούνταν τροχό-με-τροχό, οι διαφορές τους άνοιξαν λίγο στον 11ο γύρο – αλλά στον 14ο η μάχη του Τριντή με τον Παπαγεωργίου «άναψε» ξανά. Μετά από δύο εναλλαγές θέσεων, ο Παπαγεωργίου τελικά πέρασε στη 2η θέση στον 21ο γύρο, και η μάχη τους τελείωσε με μια οριακή στιγμή του Τριντή στην Κ1 στον 23ο γύρο που θα μπορούσε να τον είχε ρίξει, αν δεν είχε κάνει μια περίτεχνη διόρθωση.

Advertisement

HSBK2020_R2_Supersport_Papakostas1000x600

SUPERBIKES
Μετά από την άτυχή στιγμή και την εγκατάλειψή του στον πρώτο αγώνα, ο Σωτήρης Μπεγνής (Yamaha R1) αυτή τη φορά κυριάρχησε από την εκκίνηση μέχρι την καρό σημαία, για να κατακτήσει την πρώτη του φετινή νίκη. Ο Μπεγνής από πολύ νωρίς οικοδόμησε διαφορά ασφαλείας και ήταν αλάνθαστος μέχρι τον τερματισμό. Μετά την εκκίνηση, ο Δημήτρης Παπαγγέλου (Honda CBR1000) και ο Σάκης Συνιώρης (Yamaha R1) είχαν μια ενδιαφέρουσα μάχη, αλλά σύντομα η διαφορά τους άνοιξε – και δεν έκλεισε ποτέ. Την τετράδα της μεγάλης κατηγορίας έκλεισε ο Δημήτρης Βάμβας (Kawasaki ZX10R).

HSBK2020_R2_Superbikes_Begnis1000x600

Advertisement

SUPERMOTO CUP
Τα δύο σημερινά σκέλη του Κυπέλλου Supermoto απέδειξαν με τον πιο συναρπαστικό τρόπο τη φήμη του υπέρτατου θεάματος που συνοδεύει το θεσμό! Και στους δύο αγώνες, και για όλους τους γύρους, η μάχη τόσο της κορυφής όσο και των πιο πίσω θέσεων ήταν στον τροχό. Θριαμβευτής, και στις δύο περιπτώσεις, ήταν ο Σπύρος Κεφαλωνίτης (Husqvarna FC450) με την τακτική της φούλ επίθεσης μετά τους πρώτους γύρους – καθώς και με δύο αδιανόητα εντυπωσιακές προσπεράσεις από την εξωτερική (!) στην Κ1.

HSBK2020_R1_Supermoto_Kefalonitis1000x600

Το ραντεβού τώρα ανανεώνεται για τις 24-25 Οκτωβρίου, για τον 3ο και 4ο αγώνα του HSBK  και τον 2ο του Supermoto Cup.