Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Αραγονίας: Νίκη για Rins, πρώτος στη βαθμολογία ο Mir (vids)

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αραγονίας: Νίκη για Rins, πρώτος στη βαθμολογία ο Mir (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Αραγονίας: Νίκη για Rins, πρώτος στη βαθμολογία ο Mir (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Εν τη απουσία του μόνιμου παγκόσμιου πρωταθλητή, Marc Marquez, στο MotoGP γίνεται χαμός φέτος και ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιος θα κάτσει στο θρόνο!

Advertisement
Advertisement

Το MotoGP της Αραγονίας, δέκατος από τους δεκατέσσερις γύρους της σεζόν του 2020, ενίσχυσε την αγωνία και αύξησε την… ποικιλία στην κορυφή αφού ο Alex Rins έγινε ο όγδοος διαφορετικός νικητής φέτος! Ο Ισπανός χάρισε στη Suzuki την πρώτη φετινή της νίκη αλλά οι χαρές για την ιαπωνική εταιρεία δεν σταματούν εκεί.

Μετά από 20 χρόνια, η Suzuki βλέπει ξανά αναβάτη της να οδηγεί την βαθμολογική κούρσα του πρωταθλήματος, αφού μετά τη μάχη επί ισπανικού εδάφους, στην κορυφή της κατάταξης πέρασε ο Joan Mir!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Fabio Quartararo, είχε πάρει την pole position παρότι πονούσε μετά την άσχημη πτώση που είχε στο FP3.

Advertisement
Advertisement

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, τον πέρασε ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, Maverick Vinales, με τις δύο Petronas Yamaha SRT πίσω του αφού τον Quartararo ακολουθούσε ο Franco Morbidelli.

Advertisement

Ο Rins ήταν ο κερδισμένος της εκκίνησης καθώς είχε ανέβει τέταρτος, μπροστά από τον Mir και την Pramac Ducati του Jack Miller, την ώρα που ο Cal Crutchlow είχε χάσει πολλές θέσεις με την LCR Honda. Εκτός αγώνα, τέθηκε ο Francesco Bagnaia, που είχε πτώση με τη Ducati της Pramac, στη στροφή 5.

Στην κορυφή ο Vinales έδειχνε το δρόμο αλλά ο Rins ήταν σε… αποστολή. Πέρασε το δίδυμο της SRT μέσα σε τρεις γύρους, με τον Mir να τον μιμείται λίγο αργότερα. Την ίδια ώρα, την προσοχή είχε τραβήξει ο Alex Marquez που είχε σκαρφαλώσει στην έκτη θέση.

Advertisement

Η πρωτοπορία του Vinales δεν κράτησε πολύ αφού ο Rins κόλλησε πίσω του και δεν δυσκολεύτηκε να τον περάσει, την ώρα που ο Marquez πέρασε κι αυτός τις SRT και ήταν πλέον τέταρτος!

Ο Vinales έχασε άλλες δύο θέσεις, έτσι η Suzuki βρέθηκε στο 1-2, με τον Marquez εντός Top-3, για πρώτη φορά σε αγώνα σε στεγνό οδόστρωμα! Και έχοντας πάρει φόρα, άρχισε να παρενοχλεί τους οδηγούς της ιαπωνικής εταιρείας.

Τελικά, ο αναβάτης της Honda πέρασε τον Mir αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και με τον Rins, παρότι προσπάθησε. Έτσι φτάσαμε σε αυτό το τρελό βάθρο, με τρεις Ισπανούς αναβάτες!

Ο Vinales αρκέτησε στην τέταρτη θέση, με τον Morbidelli πέμπτο, μπροστά από την LCR Honda του Takaaki Nakagami, την εργοστασιακή Ducati του Andrea Dovizioso και τους Crutchlow, Miller. Όσο για τον Quartararo, κατρακύλησε στην κατάταξη και τελικά είδε την καρό σημαία του τερματισμού δέκατος-όγδοος, εκτός βαθμών.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Μετά από τα παραπάνω, μόλις 20 βαθμοί χωρίζουν τους τέσσερις πρώτους της βαθμολογίας. Ο Mir είναι στους 125, ο Quartararo έμεινε στους 115, ο Vinales είναι στους 109 ενώ ο Dovizioso στους 105. Όλα αυτά, με τέσσερις γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Διαβάστε ακόμα:
F1 Vlog για το Grand Prix του Άιφελ

Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο NewsAuto!

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο NewsAuto!