Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Ανδαλουσίας, Χερέθ: Δύο στα δύο για Quartararo!

Ελλάδα 2:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ανδαλουσίας, Χερέθ: Δύο στα δύο για Quartararo!

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Ανδαλουσίας, Χερέθ: Δύο στα δύο για Quartararo!

ΑΓΩΝΕΣ

Μία εβδομάδα μετά την παρθενική νίκη του στην κορυφαία αγωνιστική κατηγορία των δύο τροχών, ο Fabio Quartararo πανηγύρισε ξανά!

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του MotoGP Ανδαλουσίας, που έλαβε χώρα ξανά στην πίστα της Χερέθ ντε λα Φροντέρα, στη Νότια Ισπανία. Ο αναβάτης της Yamaha Petronas SRT ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και έφτασε τους 50 βαθμούς, σε έναν επεισοδιακό αγώνα όπου το βάθρο είχε μόνο μοτοσυκλέτες της ιαπωνικής εταιρείας.

Έτσι ο Quartararo είναι πλέον και ανάμεσα στα φαβορί για τον φετινό τίτλο αφού είναι και 50 βαθμούς μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Marc Marquez! Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda που μετά την πτώση του στην πρεμιέρα μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο σπασμένο του χέρι (έσπασε το δεξί βραχιόνιο οστό), κόντρα στη λογική, προσπάθησε να λάβει μέρος στη δράση του δεύτερου αγώνα της σεζόν!

motogp2020-rd2-andalusia-jerez-vinales-rossi-c1000x600

Advertisement
Advertisement

Συμμετείχε κανονικά στα ελεύθερα του Σαββάτου αλλά αποσύρθηκε μετά από μόνο ένα γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές, με τη λογική να πρυτανεύει τελικά. Πέραν όμως της δικής του απουσίας, στον τερματισμό λίγοι κατάφεραν να φτάσουν – συνολικά 13 αναβάτες!

Ο Quartararo που είχε ξανά την pole, διατήρησε τα ηνία στην εκκίνηση, με τον Maverick Vinales και τον Valentino Rossi, το εργοστασιακό δηλαδή δίδυμο της Yamaha να τον πλαισιώνει.

motogp2020-rd2-andalusia-jerez-vinales-rossi-b100x600

Advertisement

Κι αν ο 21χρονος Γάλλος κρατούσε με άνεση την κορυφή, οι πιο έμπειροι Vinales-Rossi έχασαν  θέσεις και μπλέχτηκαν σε μεγάλες μάχες. Επωφελήθηκαν όμως από τα μηχανικά προβλήματα στη Ducati GP20 του Francesco Bagnaia και στη Yamaha του Franco Morbideli κι αφού εδραίωσαν την παρουσία τους στο Top-3, μονομάχησαν μεταξύ τους για τη δεύτερη θέση, με τον Ισπανό να επικρατεί.

Η τέταρτη θέση ήταν η καλύτερη στην καριέρα του Takaaki Nakagami ενώ η εργοστασιακή Suzuki του Joan Mir συμπλήρωσε τη δεκάδα.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

motogp2020-rd2-andalusia-racresult-a1000x563

Αναλυτικά η βαθμολογία αναβατών:

Advertisement

motogp2020-rd2-andalusia-portrace-standings-a1000x56

Διαβάστε επίσης:
MotoGP: Στη Honda o Pol Espargaro

Ματαιώθηκε το MotoGP του Τέξας

MotoGP: Στην KTM o Petrucci