Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP: Αναβλήθηκαν και οι αγώνες σε Λε Μαν, Μουτζέλο, Βαρκελώνη

Ελλάδα 5:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP: Αναβλήθηκαν και οι αγώνες σε Λε Μαν, Μουτζέλο, Βαρκελώνη

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP: Αναβλήθηκαν και οι αγώνες σε Λε Μαν, Μουτζέλο, Βαρκελώνη

ΑΓΩΝΕΣ

Όπως όλοι οι μεγάλοι θεσμοί του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, έτσι και το MotoGP δέχεται απανωτά χτυπήματα από τη παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού.

Advertisement
Advertisement

Μετά την ματαίωση της πρεμιέρας του Κατάρ (Λοσάιλ), την αλλαγή ημερομηνίας των αγώνων της Ταϊλάνδης (Μπουριράμ), των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Ώστιν) και της Αργεντινής (Τέρμας ντε Ρίο Χόντο) και την αναβολή του ισπανικού MotoGP που ήταν προγραμματισμένο για τις 3 Μαΐου στην πίστα της Χερέθ ντε λα Φροντέρα, έχουμε άλλες τρεις αναβολές.

Αρχικά του γαλλικού MotoGP (Λε Μαν) που ήταν προγραμματισμένο για τις 17 Μαΐου κι εν συνεχεία των MotoGP του Μουτζέλο (Ιταλία, προγραμματισμένο για 31 Μαΐου) και της Βαρκελώνης (Καταλονία, προγραμματισμένο για τις 7 Ιουνίου).

Advertisement
Advertisement

Για τους τρεις αυτούς αγώνες, όπως και για εκείνον της Χερέθ, είναι άγνωστο αν θα βρεθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής αν και αυτή είναι η πρόθεση των FIM και η Dorna. Είναι όμως ιδιαιτέρως δύσκολο να βρεθούν ημερομηνίες δεδομένου πως το προσωρινό πρόγραμμα είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτο και φυσικά, δεν γνωρίζουμε πόσοι ακόμα αγώνες θα αναβληθούν/ματαιωθούν λόγω του Covid-19.

Πλέον η πρεμιέρα της σεζόν του 2020 έχει μεταφερθεί στις 21 Ιουνίου και το γερμανικό MotoGP στην πίστα του Σάχσενρινγκ ενώ μία εβδομάδα μετά είναι προγραμματισμένο το ολλανδικό MotoGP στην πίστα του Άσσεν. Ακολουθεί το φινλανδικό στο Kymi Ring στις 12 Ιουλίου ενώ οι επόμενοι αγώνες είναι τον Αύγουστο.

Πάντως το αφεντικό της Dorna, Carmelo Ezpeleta, παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο Speedweek πως δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα έχουμε αγωνιστική σεζόν φέτος.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ακυρώθηκε και το TT Isle of Man
Ένα εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ για τον Andrea Dovizioso (video)
Αλλάζει ημερομηνία και η θρυλική ανάβαση του Pikes Peak

Advertisement