Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Με τέσσερα GT η Ford στις 24 Ώρες του Μαν

Ελλάδα 3:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τέσσερα GT η Ford στις 24 Ώρες του Μαν

ΑΓΩΝΕΣ

Με τέσσερα GT η Ford στις 24 Ώρες του Μαν

ΑΓΩΝΕΣ

Το Σάββατο 18 Ιουνίου θα δοθεί η εκκίνηση του πιο προβεβλημένου αγώνα αντοχής και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν στο Παρίσι τη σύνθεση του grid. Συνολικά 60 αυτοκίνητα πήραν το «ΟΚ» για να λάβουν μέρος στην 84η έκδοση των 24 Ωρών του Μαν. Στην κορυφαία κατηγορία LMP1 (Le Mans Prototype 1) θα λάβουν μέρος 9 αυτοκίνητα (ανάμεσά τους δύο Porsche, δύο Audi και δύο Toyota).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Στην LM GTE Pro η Ford εξασφάλισε το δικαίωμα να έχει τετραπλή συμμετοχή με την αμερικάνικη ομάδα της Chip Ganassi Racing και αυτοκίνητο το νέο GT. Τα τέσσερα Ford (θα έχουν τους αριθμούς 66, 67, 68 και 69) θα αναμετρηθούν με την περσινή νικήτρια της κατηγορίας Chevrolet και τις Ferrari, Porsche, Aston Martin.

Η επιστροφή της Ford φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής έχει και ιστορική αναφορά, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη της νίκη στο Μαν (το 1966 είχε κάνει το 1-2-3 με το GT40). Το νέο της αγωνιστικό βασίζεται στο GT παραγωγής, το οποίο θα βγει στην αγορά το 2016. Στο project συμμετέχουν εταιρείες όπως η Multimatic Motorsports, η Roush Yates Engines (έχει αναλάβει την εξέλιξη του V6 EcoBoost των 3,5 lt), η Castrol, η Michelin, η Forza Motorsport, η Sparco και η Brembo.

Advertisement
Advertisement