Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η ομάδα των Αρσακείων–Τοσιτσείων Εκάλης “Sciron” στο F1 In Schools

Ελλάδα 7:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ομάδα των Αρσακείων–Τοσιτσείων Εκάλης “Sciron” στο F1 In Schools

ΑΓΩΝΕΣ

Η ομάδα των Αρσακείων–Τοσιτσείων Εκάλης “Sciron” στο F1 In Schools

ΑΓΩΝΕΣ

Ο επίσημος διαγωνισμός της F1, το F1 in Schools (Formula 1 στα σχολεία), αποτελεί τον μεγαλύτερο STEM διαγωνισμό παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Μέσω ενός προγράμματος STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) οι νέοι αποκτούν γνώσεις και εξοικειώνονται με επιστήμες όπως η φυσική, τα μαθηματικά, η μηχανική καθώς και με την τεχνολογία. Στο F1 in Schools οι συμμετέχοντες καλούνται να ακολουθήσουν τα ίδια βήματα με μία ομάδα της Formula 1 σε μικρότερη κλίμακα: να συγκεντρώσουν χρήματα από χορηγίες και να τα επενδύσουν στην έρευνα και την ανάπτυξη ενός μοντέλου F1 το οποίο αργότερα θα τρέξουν σε αγώνες.

Το αυτοκίνητο, το οποίο ζυγίζει μόλις 50 γραμμάρια, επιτυγχάνει κίνηση μέσω απελευθέρωσης αερίων (όπως ένας πύραυλος) και καλύπτει την απόσταση της ευθύγραμμης πίστας 20 μέτρων σε περίπου 1 δευτερόλεπτο. Στον αγώνα, όπου κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μετράει, συνυπολογίζεται ο χρόνος στον οποίο το αυτοκίνητο καλύπτει το μήκος της πίστας μαζί με τον χρόνο αντίδρασης του οδηγού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εκτόξευση του μοντέλου.

Παράλληλα με το τμήμα της μηχανικής το οποίο είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αυτοκινήτου, λειτουργεί και το τμήμα του Marketing. Τα μέλη που ασχολούνται με το Marketing της ομάδας είναι υπεύθυνα για τη συγκέντρωση των απαραίτητων πόρων. Για να το πετύχουν αυτό, πρέπει να οικοδομήσουν μία εταιρική ταυτότητα και να την προωθήσουν.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα “Sciron”, της οποίας το όνομα προέρχεται από την αρχαιοελληνική ονομασία του βορειοδυτικού ανέμου (Σκίρων), συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2013. Η ομάδα έχει σημειώσει μία σταθερά υψηλή πορεία, λαμβάνοντας διακρίσεις σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Sciron συμμετείχε σε αποστολές ως αντιπρόσωπος της Ελλάδας, σε συνεργασία με άλλες ελληνικές ομάδες, το 2016 στο Τέξας των ΗΠΑ και το 2018 στην Σιγκαπούρη, όπου είχε εξαιρετική παρουσία. Μάλιστα το 2016 κατάφερε να σχεδιάσει το 2ο γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Η ομάδα φέτος κατέλαβε την 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και είναι υποψήφια να διαγωνιστεί στους παγκόσμιους τελικούς στην Μελβούρνη τον Μάρτιο του 2021. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία, η Sciron είναι πιο έτοιμη από ποτέ να έρθει αντιμέτωπη με τις πρωταθλήτριες ομάδες της κάθε συμμετέχουσας χώρας και να ανεβάσει το επίπεδο του F1 in Schools.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του έπους της Μόντσα

Επίσημο: Στην Aston Martin από το 2021 ο Vettel

Advertisement

Briatore: «Αυτή δεν είναι Ferrari»