Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Maserati επιστρέφει στους αγώνες GT ​​με την MC20 GT2

Ελλάδα 11:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Maserati επιστρέφει στους αγώνες GT ​​με την MC20 GT2

ΑΓΩΝΕΣ

Η Maserati επιστρέφει στους αγώνες GT ​​με την MC20 GT2

ΑΓΩΝΕΣ

Μια αγωνιστική έκδοση της Maserati MC20 ανακοινώθηκε ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Fanatec GT2 για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν ένα έτοιμο αγωνιστικό για να πάρουν την απόλυτη εμπειρία τους είδους.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με πολλές αλλαγές για να περιοριστεί το βάρος, το νέο αμάξωμα της Maserati MC20 GT2 μπορεί να σταματήσει το δείκτη της ζυγαριάς στα 1.250 κιλά.

Το MC20 GT2 διατηρεί τον V6 κινητήρα των 3,0 λίτρων που αποδίδει 621 ίππους στην έκδοση παραγωγής αλλά αναμένεται να περιοριστεί η ισχύς του.

Αυτό θα γίνει για να είναι εναρμονισμένο στους κανονισμούς της κατηγορίας GT2 που θέλουν μια τάξη απόδοσης 480 ίππων ανά 1.000 κιλά βάρους του αυτοκινήτου. Το εσωτερικό του MC20 GT2 είναι πιθανό να μοιάζει υπερβολικά με εκείνο του πρωτοτύπου Project24, με roll-cage και αποσπώμενο τιμόνι που θα είναι από ανθρακόνημα και θα έχει πάνω του μια σειρά από διακόπτες για την προσαρμογή του αυτοκινήτου στις εκάστοτε συνθήκες του αγώνα. Ωστόσο, στο αγωνιστικό μοντέλο θα υπάρχουν και κάποιες «πολυτέλειες» όπως είναι ο κλιματισμός, το ABS αλλά και το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati δεν έχει ανακοινώσει εάν το MC20 GT2 θα πωλείται κανονικά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati, Davide Grasso, δήλωσε ότι «οι αγώνες ήταν πάντα ο φυσικός βιότοπος της Maserati και τώρα η ίδια η εταιρεία κάνει μια νέα αρχή για να χτίσει ένα λαμπρό μέλλον». Θυμίζουμε πως η Maserati είχε μεγάλη επιτυχία στους αγώνες GT μεταξύ 2005 και 2009, όταν με το MC12 GT1 της Vitaphone Racing, κέρδισε πέντε διαδοχικούς τίτλους στο Πρωτάθλημα FIA GT1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια –ακόμα- Maserati μόνο για πίστα
Η Maserati ετοιμάζει την ηλεκτρική GranTurismo Folgore με 1.200 ίππους
Δείτε την Maserati MC20 να τελικιάζει (+video)