Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Goodyear εγκαινιάζει μία νέα εποχή για τους αγώνες GT

Ελλάδα 14:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Goodyear εγκαινιάζει μία νέα εποχή για τους αγώνες GT

ΑΓΩΝΕΣ

Η Goodyear εγκαινιάζει μία νέα εποχή για τους αγώνες GT

ΑΓΩΝΕΣ

Το 2024 θα είναι το σημαντικότερο έτος της Goodyear στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής από τότε που επέστρεψε το 2020.

Advertisement
Advertisement

Μετά την εισαγωγή της κατηγορίας LMGT3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (WEC), η Goodyear Racing αφιέρωσε μήνες στη σχεδίαση ελαστικών προηγμένων προδιαγραφών για τη συναρπαστική νέα κατηγορία.

Εννέα από τους πιο αναγνωρίσιμους κατασκευαστές αυτοκινήτων στους αγώνες GT θα αναμετρηθούν σε ολόκληρο τον κόσμο σε ορισμένες από τις πιο ιστορικές πίστες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο Le Mans τον Ιούνιο, συνολικά 23 αυτοκίνητα της κατηγορίας LMGT3 μαζί με 16 μονοθέσια LMP2 με ελαστικά της Goodyear θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στους απόλυτους αγώνες αντοχής.

Η Goodyear Racing ξεκίνησε να προετοιμάζεται για την κατηγορία LMGT3 το 2022, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία σχεδιασμού ενός ελαστικού ικανού να καλύπτει τις ποικίλες ανάγκες ενός σύγχρονου αγώνα GT3.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια του 2024, θα χρησιμοποιηθούν δύο προηγμένες προδιαγραφές ελαστικών τόσο για στεγνό όσο και βρεγμένο οδόστρωμα για την κάλυψη ολόκληρης της σεζόν, από τις ακραίες θερμοκρασίες στο Μπαχρέιν, την αδυσώπητη ένταση του Κατάρ και τις απρόβλεπτες συνθήκες στην πίστα του Σπα.

Ως αποκλειστικός προμηθευτής της κατηγορίας LMGT3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), η Goodyear δηλώνει ξανά τη δέσμευσή της απέναντι στον διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι αγώνες αντοχής αποτελούν ένα ανεκτίμητο πεδίο δοκιμών για τον σχεδιασμό της επόμενης γενιάς ελαστικών υπερ-υψηλών επιδόσεων (UUHP) και προσφέρουν στην Goodyear μια ευκαιρία να παρουσιάσει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της.

Τα χαρακτηριστικά της LMGT3 την καθιστούν την πιο αντιπροσωπευτική κατηγορία κατά τη σύγκριση των τεχνολογιών που εφαρμόζονται στην γκάμα ελαστικών UUHP της Goodyear για τον δρόμο.