Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

H Lotus εμπιστεύεται τον Grosjean και για το 2013

Ελλάδα 13:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lotus εμπιστεύεται τον Grosjean και για το 2013

ΑΓΩΝΕΣ

H Lotus εμπιστεύεται τον Grosjean και για το 2013

ΑΓΩΝΕΣ

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ταλέντο του Ρομέν Γκροζάν έδειξε η Lotus F1, ανανεώνοντας τη μεταξύ τους συνεργασία και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Έτσι, το οδηγικό της δίδυμο παραμένει αναλλοίωτο. Η εξέλιξη αυτή φημολογούνταν εδώ και μέρες αν και η περυσινή παρουσία του Γάλλου ήταν αμφιλεγόμενη. Γρήγορος μεν, απερίσκεπτος δε, πρωταγωνιστώντας σε πολλά ατυχήματα. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η ποινή αποκλεισμού του από το Grand Prix Ιταλίας.

Advertisement
Advertisement

Αυτά δεν πτόησαν τον επικεφαλής της Lotus, Ερίκ Μπουγιέ, που αποφάσισε να επενδύσει στον 26χρονο, δίνοντας του την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του το 2013.

«Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και χαιρόμαστε πολύ που θα συνεχίσει μαζί μας και τη νέα σεζόν. Η σταθερότητα με τη διατήρηση δύο εξαιρετικών οδηγών, όπως ο Ρομέν και ο Κίμι Ράικονεν, θα μας φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από το πολύ καλό για εμάς 2012. Συνεργάστηκαν πολύ καλά στη πρώτη τους σεζόν ως team-mates και πιστεύουμε πως έχουν τη δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες το 2013», σχολίασε ο Μπουγιέ.

Από τη πλευρά του, ο Γκροζάν δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του: «Είναι φανταστικό που θα συνεχίσω στη Lotus. Χαίρομαι πολύ για τη στήριξη που μου δείχνουν όλοι στο Ένστον (σ.σ. η έδρα της Lotus F1). Ανυπομονώ να ανταμείψω τη πίστη τους σε εμένα, όταν βρεθούμε ξανά στη πίστα, στην Αυστραλία. Έμαθα πολλά στη πρώτη μου σεζόν πλήρους εμπλοκής στη Formula 1 και στόχος μου είναι να χρησιμοποιήσω όλα αυτά τα μαθήματα, ώστε να αποδώσω καλύτερα και πιο σταθερά τη νέα σεζόν. Υπάρχουν πολλές εξελίξεις στην ομάδα μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και είμαι ενθουσιασμένος σχετικά με τη νέα E21. Ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από το τιμόνι»!

Advertisement
Advertisement

Ο ταλαντούχος Γάλλος ανέβηκε πέρυσι τρεις φορές στο βάθρο. Καλύτερος τερματισμός του ήταν η δεύτερη θέση στον Καναδά ενώ ήταν τρίτος σε Μπαχρέιν και Ουγγαρία. Η τελική του συγκομιδή ήταν 96 πόντοι, με αποτέλεσμα να καταλάβει την όγδοη θέση στη τελική βαθμολογία των οδηγών για το 2012.
[nggallery id=1268]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)