Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

H Honda ενδιαφέρεται για τη Formula E

Ελλάδα 15:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Honda ενδιαφέρεται για τη Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

H Honda ενδιαφέρεται για τη Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο να εμπλακεί κάποια στιγμή στο πρωτάθλημα της Formula E παρουσιάζεται η Honda!

Advertisement
Advertisement

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda στη Formula 1, Masashi Yamamoto, παραδέχθηκε πως ένας τέτοιος θεσμός θα είχε νόημα, ειδικά με το λανσάρισμα ηλεκτρικών οχημάτων με το σήμα της δημοφιλούς μάρκας.

Κι από την άλλη πλευρά, με τη Nissan να είναι ο πρώτος κατασκευαστής από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που ενεπλάκη στη Formula E, ο ισχυρός άνδρας του θεσμού Alejandro Agag, φιλοδοξεί τόσο να ενταχθεί στο grid ένας Ιάπωνας οδηγός όσο και να προστεθεί στο καλεντάρι ένα ePrix επί ιαπωνικού εδάφους.

«Η Formula E είναι ένας θεσμός όπου οι αγώνες διεξάγονται εντός πόλεων. Ουσιαστικά μέσω αυτής διαφημίζεσαι αγωνιζόμενος, όχι όμως με τον παραδοσιακό αγνό τρόπο διεξαγωγής αγώνων. Ως Honda, είχαμε και έχουμε συζητήσεις με τον Alejandro Agag και είναι μία κατηγορία την οποία παρακολουθούμε. Έχουμε ήδη ανακοινώσει το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο που σύντομα θα πωλείται στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλοί πελάτες της Honda που ενδιαφέρονται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα είχε λοιπόν βάση η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά μονοθέσια. Και μας ενδιαφέρει γιατί είναι τεχνολογία που μπορεί να περάσει από τους αγώνες, στα επιβατικά μας αυτοκίνητα», είπε ο Yamamoto στο motorsport.com.

Advertisement
Advertisement

Πάντως, ειδικά μετά τη νίκη του Max Verstappen και της Red Bull Racing-Honda στο αυστριακό Grand Prix, φαίνεται πως η δέσμευση της ιαπωνικής εταιρείας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα επεκταθεί και μετά το 2021 όταν και αλλάζουν άρδην οι κανονισμοί.