Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Γιατί έφυγε από τη Citroen o Ogier;

Ελλάδα 16:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί έφυγε από τη Citroen o Ogier;

ΑΓΩΝΕΣ

Γιατί έφυγε από τη Citroen o Ogier;

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί πολλούς να αιφνιδίασε η απόφαση του Sebastien Ogier να αποχωρήσει πρόωρα από τη Citroen, με τους Γάλλους να κάνουν το ίδιο αμέσως μετά από το σπορ αλλά ήταν κάτι που υπόβοσκε καιρό.

Advertisement
Advertisement

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ήταν ικανοποιημένος στο γαλλικό στρατόπεδο και ειδικά οι τελευταίες εξελίξεις, με την αποχώρηση της ομάδας από το WRC, επιβεβαίωσαν τους προβληματισμούς του σχετικά με τη δέσμευση της στον κοινό στόχο.

«Ένας από τους βασικούς λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ήταν ο ρυθμός εξέλιξης και το επίπεδο ανταγωνιστικότητας του αυτοκινήτου – δεν ήταν αρκετά. Ήταν ξεκάθαρο πως δεν εξελίχθηκε όσο έπρεπε σήμερα και πως υστερούσαμε σε απόδοση έναντι των άμεσων ανταγωνιστών μας. Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, είναι η άποψη όποιου βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του», είπε ο 35χρονος.

Ο Ogier ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, επικρατώντας στο Ράλι Μόντε Κάρλο αλλά και στο Μεξικό. Ακολούθησαν βάθρα στη Γαλλία, την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Πορτογαλία. Κάπου εκεί ήταν σαφές πως το C3 WRC έχανε την κούρσα της εξέλιξης και η νίκη στην Τουρκία δεν κατάφερε να φέρει την ανατροπή. Το βάθρο μετά τα προβλήματα αξιοπιστίας στα πρώτα στάδια του Ράλι Ουαλίας σφράγισαν τη φετινή «ήττα» και τις αποφάσεις του Γάλλου που έμεινε τρίτος στην τελική βαθμολογία του 2019.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια της συνέντευξής του στο motorsport.com, ο Ogier αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της Citroen Racing που λίγο πολύ έλεγε πως αποχωρεί επειδή… δεν βρίσκει καλούς οδηγούς: «Ίσως η επικοινωνία να μην ήταν πάντα το δυνατό στοιχείο της Citroen. Όταν λένε πως δεν υπάρχουν άλλοι ανταγωνιστικοί οδηγοί διαθέσιμοι αυτοί τη στιγμή, νιώθω πως είναι ασέβεια για τους συναθλητές μου στο σπορ».

Ο Ogier αναμένεται να μεταπηδήσει στο στρατόπεδο της Toyota, σε μία σεζόν που υποστηρίζει πως θα είναι η τελευταία της καριέρας του.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Αποκλειστική συνέντευξη Sebastien Ogier
On-Board με τον Ogier στα «σπαστήρια» της Τουρκίας (video)
Ο Ogier θα αποσυρθεί στο τέλος του 2020