Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Συγκλονιστική πρώτη νίκη για McLaren! (+video)

Ελλάδα 23:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Συγκλονιστική πρώτη νίκη για McLaren! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Συγκλονιστική πρώτη νίκη για McLaren! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Σαμ Μπερντ χάρισε στην McLaren την πρώτη της νίκη στην formula e έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα στο Σάο Πάολο.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός κατόρθωσε να προσπεράσει τον πρώην teammate του στην Jaguar, Μιτς Έβανς στην προτελευταία στροφή του τελευταίου γύρου και να πάρει πρώτος την καρό σημαία.

Έτσι έδωσε τέλος στο αρνητικό δικό του σερί 37 αγώνων χωρίς νίκη. Ο 12 φορές, πλέον, νικητής Μπερντ είχε κερδίσει για τελευταία φορά στην Νέα Υόρκη του 2021. Επιπλέον έδωσε και στην ομάδα του την παρθενική της νίκη στην κατηγορία. «Τι αγώνας!» δήλωνε ένας ενθουσιασμένος Μπερντ μετά τον τερματισμό. «Η νίκη αυτή σημαίνει τόσα πολλά για όλους μας στην ΝΕΟΜ McLaren. Πιστεύω ότι αργά αλλά σταθερά βελτιωνόμαστε» υπογράμμισε ο νικητής.

Ο Μπερντ τα ρίσκαρε όλα στον τελευταίο γύρο παρά τις προειδοποιήσεις τις ομάδας του για επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες στο μονοθέσιο του. Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα με τις θερμοκρασίες, όμως, είχε ο Έβανς ο οποίος προηγείτο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Έτσι ο Νεοζηλανδός δεν κατόρθωσε να κρατήσει πίσω του τον Μπερντ μέχρι το τέλος. Ωστόσο ο τελευταίος γύρος του αγώνα δεν ήταν ανατρεπτικός μόνο για την πρώτη θέση αλλά και για την τρίτη! Ο Ρόουλαντ κατάφερε να προσπεράσει τους Βερλάιν και Ντένις οι οποίοι μονομαχούσαν για το τελευταίο σκαλί του podium, ανεβάζοντας την Nissan σε αυτό για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ο Βερλάιν μπορεί να έχασε την τρίτη θέση στο τέλος. Ωστόσο οι 15 βαθμοί της 4ης θέση τον έφεραν μόλις 4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Νικ Κάσιντι. Επόμενο e-prix είναι εκείνο του Τόκιο στις 30 Μαρτίου.