Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο πρωταθλητής είναι εδώ! (+video)

Ελλάδα 13:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Ο πρωταθλητής είναι εδώ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο πρωταθλητής είναι εδώ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο περσινός πρωταθλητής Τζέικ Ντένις κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο από τα δύο e-prix αυτής της εβδομάδας στην Ντιρίγια της Σαουδικής Αραβίας.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός τερμάτισε πρώτος έχοντας διαφορά άνω των 13 δευτερολέπτων από τον poleman, Ζαν-Ερίκ Βερν. Τρίτος ήταν ο Νικ Κάσιντι.

Για τον Ντένις η σεζόν δεν είχε ξεκινήσει καλά στο Μέξικο Σίτι. Είχε κάνει λάθος στις κατατακτήριες το οποίο τον είχε καταδικάσει, ουσιαστικά, στις πίσω θέσεις μέχρι το τέλος του αγώνα. Ωστόσο στην Σαουδική Αραβία ο Βρετανός ήταν αλάνθαστος. Πήρε την πρωτοπορία μετά τα πρώτα attack-modes και δεν την έχασε ποτέ. Η διαφορά των 13,289 δευτερολέπτων που εξασφάλισε από τον δεύτερο Βερν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία του σπορ ανάμεσα στους δύο πρώτους ενός e-prix.

Ο Βερν είχε ξεκινήσει καλά από την pole και είχε την πρωτοπορία για τους πρώτους γύρους του αγώνα. Ωστόσο η πίεση που του ασκήθηκε από τις δύο Jaguar των Έβανς και Κάσιντι υπονόμευσαν τον ρυθμό του. Ένα μικρό του λάθος στο τέλος σήμανε και την απώλεια των όποιων ελπίδων είχε για νίκη σήμερα.

Advertisement

Από την άλλη και ο Έβανς που ήταν τρίτος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν υπερβολικά αισιόδοξος στο τέλος επιχειρώντας να προσπεράσει τον Βερν. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκε ο teammate του, Κάσιντι για να ανέβει εκείνος, τελικά στο τρίτο σκαλί του podium.

Ο Έβανς τερμάτισε τελικά πέμπτος, πίσω από τον Σαμ Μπέρντ. Πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι ακόμη ο Βερλάιν ο οποίος τερμάτισε 8ος σήμερα. Αύριο διεξάγεται το δεύτερο e-prix της Ντιρίγια. Μπορεί ο Ντένις να κάνει το δύο στα δύο στην Σαουδική Αραβία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Νίκη Κάσιντι και πρωταθλήτρια η Envision (+video)
Formula e: Ματαιώνεται το e-prix του Χαϊντεραμπάντ
Formula e: Ο άρχοντας του Μεξικού! (+video)