Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

FIA GT: Νίκη με το καλημέρα για Loeb (video)!

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

FIA GT: Νίκη με το καλημέρα για Loeb (video)!

ΑΓΩΝΕΣ

FIA GT: Νίκη με το καλημέρα για Loeb (video)!

ΑΓΩΝΕΣ

Για μία ακόμα φορά ο πολυμήχανος Σεμπαστιέν Λεμπ έκανε το θαύμα του! Ο Αλσατός κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο αγώνα του FIA GT στον οποίο έλαβε μέρος, αποδεικνύοντας πως είναι… παντός τερέν, οχήματος, καιρού και θεσμού! Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Μετά από με εννέα παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό του, θα έλεγε κανείς πως η σταδιακή του αποχώρηση από το WRC θα ήταν για να… ξεκουραστεί σε κάποια παραλία! Τουναντίον! Ετοιμάζεται να ηγηθεί της προσπάθειας της Citroen στο WTCC, να δοκιμαστεί με το Peugeot 208 T16 στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak ενώ έστησε και δική του ομάδα στο FIA GT!

Η Sebastien Loeb Racing λοιπόν, ξεκίνησε ονειρικά τη περιπέτειά της, αφού η McLaren MP4-12C με το «αφεντικό» και τον Αλβάρο Παρέντε να μοιράζονται χρέη οδηγού, κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο αγώνα του παρθενικού γύρου του θεσμού που έλαβε χώρα στη πίστα του Νογκαρό στη Γαλλία.
[nggallery id=2281]
Μετά από εξαντλητικές δοκιμές με το βρετανικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, ο Loeb όχι μόνο εξοικειώθηκε άμεσα με το νέο του εργασιακό περιβάλλον αλλά με αντεπίθεση διαρκείας, κατάφερε τέσσερις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, να προσπεράσει το Audi R8 LMS Ultra του Μέιρ-Μέλνχοφ και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

«Χάσαμε χρόνο στα Pit Stop αλλά προς το τέλος βρήκα μία μικρή ευκαιρία να προσπεράσω και την εκμεταλλεύτηκα», δήλωσε ο Λεμπ. Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του Qualifying Race στο γαλλικό σιρκουί.

Advertisement
Advertisement

Στον κυρίως αγώνα, τα Audi ανέκαμψαν, τη νίκη πήραν οι Στίπλερ/Σάντστρεμ, την ώρα που ο Λεμπ έμενε εκτός δεκάδας μετά από ποινή που δέχθηκε διότι έλυσε τις ζώνες του, πριν το αυτοκίνητό του ακινητοποιηθεί στο pit stop.

Συνέχεια στο πρωτάθλημα FIA GT με τους αγώνες στο Ζόλντερ του Βελγίου, στις 20-21 Απριλίου. Μία εβδομάδα νωρίτερα, ο Loeb θα τρέξει στο Ράλι Πορτογαλίας με τη Citroen και το DS3 WRC!