Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Θα επιστρέψει στο Mans η Ferrari;

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα επιστρέψει στο Mans η Ferrari;

ΑΓΩΝΕΣ

Θα επιστρέψει στο Mans η Ferrari;

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά την Porsche, άλλος ένας μεγάλος κατασκευαστής σκέφτεται την επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία του θρυλικού 24ωρου αγώνα Le Mans: η Ferrari! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Το σενάριο αυτό αφορά στο 2015, πενήντα ολόκληρα δηλαδή χρόνια μετά την τελευταία νίκη της ιταλικής εταιρείας στη συγκεκριμένη επική πρόκληση (σ.σ. το 1965 με τους Μάστεν Γκρέγκορι, Εντ Χούγκους και Γιόχεν Ριντ στο τιμόνι της 250LM). Σύμφωνα με το γερμανικό AMuS αυτή η σκέψη έρχεται σε συνάρτηση με τις αλλαγές των κανονισμών στη Formula 1, με τη χρήση υπέρ-τροφοδοτούμενων V6 κινητήρων χωρητικότητας 1.6 lt από το 2014. Δεν αποκλείεται δηλαδή, η Ferrari να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία/τεχνογνωσία και σε ένα διαφορετικό αγωνιστικό στίβο.

Η Scuderia έχει 9 νίκες στο Mans, έναντι 11 της Audi που κυριαρχεί από την έλευση της νέας χιλιετίες και 16 της Porsche που όπως είπαμε επιστρέφει το 2014, έχοντας στρατολογήσει μάλιστα τον οδηγό της Red Bull Racing στη Formula 1, Μαρκ Ουέμπερ.

Ευχή όλων των φίλων των αγώνων, είναι αυτό το σενάριο να εξελιχθεί σε πραγματικότητα και το 2015 να μάχονται στη κατηγορία LMP1 τέσσερις μεγάλοι κατασκευαστές: Audi, Toyota, Porsche, Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Σημ: Η φανταστική Ferrari της φωτογραφίας, αποτελεί την σχεδιαστική άποψη του εγχειρήματος ενός σπουδαστή από τη Γερμανία, του Σάσα Σελιπάνοφ.