Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Στη Formula E o Felipe Massa!

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στη Formula E o Felipe Massa!

ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Στη Formula E o Felipe Massa!

ΑΓΩΝΕΣ

Είναι ένα σενάριο που ακούγεται εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά τελικά, έγινε πραγματικότητα: ο Felipe Massa θα συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα στο ταχέως αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα της Formula E!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Βραζιλιάνος οδηγός με την πλούσια καριέρα στη Formula 1, είχε συμφωνήσει με τη Jaguar όταν η Williams του ζήτησε να επιστρέψει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να αντικαταστήσει τον Valtteri Bottas που μεταπηδούσε στη Mercedes.

Έτσι κι έγινε, με τον οδηγό από το Σάο Πάολο να επιστρέφει για την 15η σεζόν του στη Formula 1. Δεν συνέχισε στην ιστορική ομάδα, μιας και αυτή προτίμησε τους Lance Stroll και Sergey Sirotkin, που έφερναν και πολλά χρήματα από χορηγίες.

Advertisement
Advertisement

Έτσι μετά από ανάπαυση μερικών μηνών, ο Massa μεταπηδά έστω και με καθυστέρηση στη Formula E, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Venturi. Αυτό θα έχει ως εφαλτήριο τη σεζόν 2018/19 και θα έχει τριετή διάρκεια.

«Αυτός ο θεσμός έχει αναπτυχθεί πολύ και πολύ γρήγορα. Το ενδιαφέρον μου για αυτό το καινοτόμο και με το βλέμμα στο μέλλον σπορ, ήταν σαφές εδώ και χρόνια. Μου αρέσει το γεγονός πως οι αγώνες πραγματοποιούνται στην καρδιά πόλεων και ανυπομονώ να αρχίσω δοκιμές στο τέλος του μήνα», είπε ο 37χρονος.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει την έδρα της στο Μονακό, εκεί όπου μένει μόνιμα ο νικητής 11 Grand Prix στην F1. Φέτος οδηγούν για λογαριασμό της οι Edoardo Mortara και Maro Engel, που έχουν συγκεντρώσει 29 και 23 πόντους αντίστοιχα. Με σύνολο 52 βαθμών, η Venturi είναι στην έβδομη θέση της κατάταξης κατασκευαστών.

Advertisement

Advertisement