Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Με το 2008 στο Dakar η Peugeot!

Ελλάδα 0:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Με το 2008 στο Dakar η Peugeot!

ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Με το 2008 στο Dakar η Peugeot!

ΑΓΩΝΕΣ

H Peugeot Sport ανακοίνωσε την επιστροφή της το 2015 στο δυσκολότερο αγώνα εκτός δρόμου, το Ράλι Ντακάρ. Όπως έγινε γνωστό, θα λάβει μέρος στις ειδικές διαδρομές της Αργεντινής, της Χιλής και της Βολιβίας με ειδική έκδοση του 2008 και οδηγούς τους Carlos Sainz και Cyril Despres.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο τελευταίος μεταπηδά από τους δύο τροχούς στους τέσσερις, κάτι που δε γίνεται πρώτη φορά στο Ράλι Ντακάρ. Ο 40χρονος Despres έχει κατακτήσει 5 φορές τη νίκη στην κατηγορία των μοτοσικλετών, ως αναβάτης της KTM. Μένει να επιβεβαιωθεί αν θα υπάρξει και τρίτη συμμετοχή, με τον Stephane Peterhansel πίσω από το τιμόνι, καθώς ο τελευταίος δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο με τη ΜΙΝΙ.

Χορηγοί της προσπάθειας της Peugeot, η οποία είχε τέσσερις σερί νίκες στο Ντακάρ στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, είναι η Total και η Red Bull. H παρουσίαση του αγωνιστικού 2008 DKR έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 20 Απριλίου, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνου. Όπως δήλωσαν τα στελέχης της Peugeot Sport, η εμπλοκή στο Ντακάρ δεν θα είναι “one off”, όπως στο Pikes Peak, αλλά θα διαρκέσει περισσότερα χρόνια. Μάλιστα ο γενικός διευθυντής της Peugeot, Maxime Picat, υποστήριξε ότι στόχος είναι η νίκη από την πρώτη κιόλας χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες ήθελαν τον Sebastien Loeb να συμμετέχει στον αγώνα, όμως τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο Γάλλος έχει πλήρη εμπλοκή το 2014 με τη Citroen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC).