Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Επιστρέφει στο WRC η Toyota!

Ελλάδα 9:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Επιστρέφει στο WRC η Toyota!

ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Επιστρέφει στο WRC η Toyota!

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από πολύμηνη φημολογία, η επιστροφή της Toyota στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι επισημοποιήθηκε!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η ιαπωνική εταιρεία που έχει γράψει ιστορία στο σπορ κατακτώντας τρία παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών και τέσσερα οδηγών, θα μπει στη «μάχη» το 2017, χρησιμοποιώντας το Yaris WRC. Η ανακοίνωση ήρθε από τα χείλη του προέδρου της Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο.

Το Yaris έχει ήδη πραγματοποιήσει εκτενείς δοκιμές επί ευρωπαϊκού εδάφους, τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χωμάτινες διαδρομές. Έχει προηγηθεί ακόμα περισσότερη δουλειά στον προσομοιωτή, για τη δημιουργία αυτού του θηρίου των 300+ PS από τον 1600άρη υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού που εναρμονίζεται με τους τωρινούς κανονισμούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Advertisement
Advertisement

Στην ομάδα δοκιμαστών της Toyota περιλαμβάνεται το όνομα του νεαρού Γάλλου, Eric Camilli,  που στα 27 του αποτελεί το πρώτο μέλος του νεοσύστατου προγράμματος εξέλιξης νέων οδηγών ράλι. Στόχος του θα είναι να αναδείξει τους σταρ του αύριο.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Stephane Sarrazin, επί σειρά ετών συνδεμένος με την ιαπωνική μάρκα. Νικητής πέρυσι στον Γύρο Κορσικής στο πλαίσιο των ράλι, τρέχει αυτή την περίοδο στη Formula E ενώ αποτελεί και μέλος της ομάδας της Toyota στους αγώνες αντοχής και τον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν. Την τριπλέτα δοκιμαστών συμπληρώνει ο Sebastian Lindholm.

Advertisement

Από εδώ και πέρα, η Toyota έχει εκτενές πρόγραμμα δοκιμών, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του Yaris ενόψει του 2017. Η μεγάλη επιστροφή, θα έρθει σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τον τελευταίο τίτλο της μάρκας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, που ήρθε το 1999.

Οι προκάτοχοι του Yaris WRC έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη

Τότε είχε ολοκληρωθεί μία 25ετής παρουσία της TMG στα ράλι, που ξεκίνησε με την Andersson Motorsport, την ομάδα του αείμνηστου Ove Andersson που διετέλεσε επικεφαλής ακόμα και του προγράμματος Formula 1 της Toyota. Μετέπειτα η ομάδα βαφτίστηκε Toyota Team Europe. Συνολικά πήρε 43 νίκες με τις Celica Twincam Turbo και GT-Four, καθώς και την Corolla WRC. Πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων της έχουν βρεθεί οδηγοί θρύλοι, όπως οι Carlos Sainz, Juha Kankkunen και Didier Auriol.

Advertisement