Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ένα βήμα πιο κοντά στην F1 ο Mick Schumacher!

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα βήμα πιο κοντά στην F1 ο Mick Schumacher!

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα βήμα πιο κοντά στην F1 ο Mick Schumacher!

ΑΓΩΝΕΣ

Στο grid της Formula 2 θα παραταχθεί τη νέα σεζόν ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Formula 1, Michael Schumacher, o 19χρονος Mick!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

O Γερμανός ήταν σαρωτικός φέτος στην Ευρωπαϊκή F3, κατακτώντας οκτώ νίκες καθοδόν για τον τίτλο – τις διπλάσιες από τον πλησιέστερό του αντίπαλο, τον Dan Ticktum. Κι όπως αναμενόταν, θα κάνει το επόμενο βήμα το 2019.

Ο Schumacher βρέθηκε στον τελικό του θεσμού που έγινε παράλληλα με το Grand Prix της Formula 1 στο Άμπου Ντάμπι και αρχής γενομένης από την Πέμπτη 29/11, θα πάρει μία πρώτη γεύση από το νέο του «γραφείο».

Advertisement
Advertisement

Ο Schumi Jr που θα τρέχει και σε αυτό το θεσμό με την ομάδα της Prema, δήλωσε σχετικά: «Ανυπομονώ για τη συμμετοχή μου στη Formula 2, το λογικό επόμενο βήμα στην καριέρα μου, καθώς θέλω να βελτιώσω τόσο την τεχνική μου εμπειρία όσο και την οδηγική μου ικανότητα. Το να το κάνω με την Prema ήταν ξεκάθαρο για μένα, θέλω να ευχαριστήσω όλους στην ομάδα για όσα έχουμε πετύχει έως τώρα μαζί, πως εξελιχθήκαμε μαζί».

Πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες του grid. Όχι τυχαία, με δικά της μονοθέσια έφτασαν ο Pierre Gasly στον τίτλο του GP2 το 2016 και ο Charles Leclerc στον τίτλο της F2 το 2017.

Advertisement

Ο επικεφαλής της ομάδας, Rene Rosin, είπε: «Είμαστε περήφανοι που υποδεχόμαστε τον Mick στην ομάδα Formula 2. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος και αφοσιωμένος στον στόχο του οδηγός, η συνεργασία μαζί του είναι ευχαρίστηση και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί. Αυτό το πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο, λόγω της μεγάλης καμπύλης εκμάθησης για τους πρωτοεμφανιζόμενους, όμως νομίζουμε πως ο Mick έχει την ωριμότητα και την ικανότητα να τα καταφέρει».

Mick-Schumacher-budapesttesting18-a640

Advertisement