Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αποκλείστηκε ο Rossel, νικητής της WRC3

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αποκλείστηκε ο Rossel, νικητής της WRC3

ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αποκλείστηκε ο Rossel, νικητής της WRC3

ΑΓΩΝΕΣ

O Yohan Rossel αποκλείστε από τα τελικά αποτελέσματα του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς μετά το τέλος του εθνικού μας αγώνα, εντοπίστηκε παρατυπία στο αγωνιστικό του αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος και ο συνοδηγός του Alexandre Coria, είχαν πρωταγωνιστήσει στα ελληνικά βουνά στο πλαίσιο της κατηγορίας WRC3, κατακτώντας μία νίκη που τον έφερνε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Όμως ο 26χρονος δεν πρόλαβε να την χαρεί.

Ήδη λίγο μετά τον τερματισμό η νίκη του πληρώματος είχε μπει σε κίνδυνο αφού είχε ανακοινωθεί πως βρίσκονταν υπό εξέταση και τελικά, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να τους θέσουν εκτός αγώνα. Αιτία ήταν το βάρος του υποπλαισίου του αγωνιστικού Citroen C3 Rally2.

Συγκεκριμένα, ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι στα 12,857.25g, το γαλλικό αγωνιστικό ζυγίστηκε στα 12,950g. Πρέπει να σημειωθεί, πως μετά το Ράλι Σαρδηνίας όπου ο Rossel είχε πάρει μία από τις 3 τελικά φετινές νίκες του, όντας μάλιστα έβδομος στη γενική κατάταξη, είχε εντοπιστεί το σχετικό πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Η Citroen Racing είχε τότε εντοπίσει τρία υποπλαίσια που δεν εναρμονίζονταν με τον κανονισμό σε ότι αφορούσε στο βάρος και τα είχε στείλει πίσω στον κατασκευαστή. Αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Team manager, Vincent Ducher, είχε ζυγιστεί δις και εναρμονιζόταν με τους κανονισμούς. Ο Γάλλος δεν μπορούσε να εξηγήσει πως προέκυψε αυτή η διαφορά στο βάρος, που έφερε και τον αποκλεισμό.

Οι αγωνοδίκες επέβαλαν επίσης πρόστιμο €30,000 στη Citroën Racing, τα €15,000 εκ των οποίων με αναστολή καθώς δεν είχε υπάρξει ανάλογη παρατυπία φέτος.

Advertisement

Όμως ο… λογαριασμός δεν σταμάτησε εκεί. Η γαλλική εταιρεία έλαβε και επιπλέον πρόστιμο (€30,000 με τα €25,000 εκ των οποίων με αναστολή) λόγω παρατυπίας στους αεραγωγούς των πίσω φρένων του Citroen C3 Rally 2 του Rossel.

Ο Ρόσελ εξέδωσε κοινοποίηση της πρόθεσής του να ασκήσει έφεση και το ζήτημα θα επιλυθεί σε μελλοντική ακρόαση εντός των προσεχών εβδομάδων. Ως τότε, νικητές της κατηγορίας WRC στο «Ράλι των Θεών», θαωρούνται οι Kajetan Kajetanowicz/Maciej Szczepaniak (Skoda Fabia Evo).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Ο Kalle Rovanpera έγραψε το δικό του μύθο
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αντιμετωπίζοντας τον… Ταρζάν (+video)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι συνέπειες της διακοπής μίας ειδικής διαδρομής

 

Advertisement