Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Κυριαρχία Rovanpera (+video)

Ελλάδα 22:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Κυριαρχία Rovanpera (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Κυριαρχία Rovanpera (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Με πρωταγωνιστές τον κόσμο, τις ιδιαίτερες συνθήκες και τον Kalle Rovanpera έκλεισε το πρώτο μισό της τρίτης ημέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021.

Advertisement
Advertisement

Στη γενική κατάταξη του αγώνα ο Rovanpera (Toyota) προηγείται με 39,7″ του Ott Tanak (Hyundai), ο οποίος έχει πίσω του μόλις στα 3,8″ τον (Sebastien Ogier Toyota).

Το όνομα του 20χρονου οδηγού της Toyota (Kalle Rovanpera) κυριάρχησε στην τρίτη ημέρα του Εθνικού μας αγώνα.

Ο Φινλανδός κράτησε ένα γρήγορο ρυθμό και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες (αρχικά οι διαδρομές είχαν λάσπη σε κάποια σημεία, μετά στέγνωσαν και είχαν σαθρό χώμα και σκληρό τερέν) έμεινε πρώτος. Μετά τις νίκες στην Παύλιανη και τη Γραβιά, ο Rovanpera είχε μια μικρή έξοδο κοντά στο τέλος της ειδικής Βωξίτες, όταν το πίσω μέρος του Yaris του γλίστρησε σε ένα χαντάκι.

Advertisement
Advertisement

Στην δεύτερη θέση ο Ott Tanak (Hyundai ) είχε διπλό ρόλο: Αρχικά να κρατά σταθερή την διαφορά από τον πρώτο αλλά και να αμύνεται από τον τρίτο στην κατάταξη Sebastien Ogier (Toyota).

Ο πολύπρωταθλητής κράτησε μία στάση αναμονής στο πρώτο κομμάτι (για να διατηρήσει τα ελαστικά του). Στο δεύτερο μισό της ημέρας (εκτός απροόπτου) θα πιέσει τον Tanak για την δεύτερη θέση. Ο Dani Sordo είναι σχεδόν 50 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Ο Ισπανός αγωνίστηκε προσπαθώντας να βρει ρυθμό, με το i20 του να γλιστρά. Ο Sordo είναι σε μία μοναχική τέταρτη θέση, πάνω από 70 δευτερόλεπτα μακριά από το Ford Fiesta του Adrien Fourmaux. Ο αγώνας τελείωσε για τον Ο Pierre-Louis Loubet, ο οποίος  εγκατέλειψε με σπασμένο σύστημα διεύθυνσης.

Advertisement

Η προσέλευση των θεατών είναι πολύ μεγάλη και δυστυχώς δεν έλλειψαν οι παρατηρήσεις αλλά και οι η ακύρωση της 10ης ειδικής διαδρομής για λόγους ασφαλείας, ακόμη και όταν μετά από παρατηρήσεις οι θεατές κάθονταν σε επικίνδυνες θέσεις.

 

Για την άτυπη Ελληνική κατάταξη οι τρεις πρώτοι είναι οι: Γ. Κεχαγιάς στην 19η θέση της Γενικής κατάταξης, Ι. Σερδεριδης στην 21η και Β. Βελάνης στην 22η .

Advertisement

1 SEBASTIEN OGIER/JULIEN INGRASSIA

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την τρίτη θέση την πρώτη μέρα του αγώνα. Πρέπει να συγκεντρωθώ στην οδήγηση. Είμαστε σε καλή θέση στο Πρωτάθλημα, αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Είχα καλή αίσθηση του αυτοκινήτου όλη μέρα. Αν είναι και αύριο έτσι, θα προσπαθήσω να πιέσω. Αλλά αν πρέπει να πάρουμε ρίσκο, δε θα το προσπαθήσω».

33 ELFYN EVANS/SCOTT MARTIN

«Είχαμε πρόβλημα με το κιβώτιο – το paddle ταχυτήτων δε δούλευε, επέλεγε μεγαλύτερη, αλλά όχι μικρότερη σχέση. Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ. Προσπαθήσαμε να το φτιάξουμε, η ομάδα δούλεψε σκληρά να βρει μια λύση, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά σε αυτή την κατάσταση. Είμαι ανακουφισμένος που επιστρέψαμε – με το super rally θα χάναμε χρόνο. Καταφέραμε να έρθουμε πίσω. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να επισκευάσουμε το αυτοκίνητο και να συνεχίσουμε αύριο».

11 THIERRY NEUVILLE/MARTIJN WYDAEGHE

«Σήμερα ήμουν περισσότερο μηχανικός παρά οδηγός. Ήταν η χειρότερη ειδική να μείνεις χωρίς υδραυλικό τιμόνι. Ταλαιπωρήθηκα πολύ. Επιδιορθώσαμε ουσιαστικά το πρόβλημα στη ζώνη αλλαγής ελαστικών, αλλά έπρεπε να συμπληρώνουμε συνέχεια υγρά. Χρησιμοποιήσαμε ό,τι υγρό είχαμε διαθέσιμο. Χάσαμε 6 λεπτά, αλλά αν κάνεις τους υπολογισμούς έχουμε βάσιμες ελπίδες για την έβδομη ή την έκτη θέση, αν συμβεί κάτι μπροστά μας».

69 KALLE ROVANPERΑ/JONNE HALTTUNEN

«Δεν περίμενα κάτι συγκεκριμένο πριν από τον αγώνα. Αλλά ήταν καλή μέρα και, μετά το πρόβλημα του Elfyn, είχαμε “καθάρισμα” και δύσκολες ειδικές, αλλά πήγε καλά. Σήμερα με τις πιο στεγνές ειδικές ήταν όπως το περίμενα. Οι Άγιοι Θεόδωροι ήταν πολύ σκληρή ειδική, έπρεπε να προσέξεις το αυτοκίνητο και τα ελαστικά. Φέτος υπάρχουν πολλές μη επαναλαμβανόμενες ειδικές, δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία, πρέπει να ξέρεις πού θα πιέσεις. Οι αναγνωρίσεις των αυριανών ειδικών ήταν δύσκολες, σχεδόν στην ομίχλη, με πολλή λάσπη, ήταν δύσκολο να γράψεις σημειώσεις. Θα είναι διαφορετικές αύριο, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα έχουν στεγνώσει».

8 OTT TÄNAK/MARTIN JΑRVEOJA

«Δυσκολευτήκαμε να βρούμε αυτοπεποίθηση ολόκληρη τη μέρα. Δοκιμάσαμε να πιέσουμε τα Toyota, αλλά αύριο πρέπει να βελτιωθούμε για να μείνουμε στη μάχη. Είμαι σίγουρος πως θα βρούμε τον τρόπο να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο, γιατί θα είναι δύσκολο να πάω στο όριο, ειδικά σε έναν νέο αγώνα όπως το Ακρόπολις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ, οι ειδικές είναι παρά πολύ ωραίες, με πολύ κόσμο. Καταλαβαίνεις ότι το ράλλυ είναι σημαντικό για όλους εδώ, το βλέπεις στις ειδικές αλλά και στις απλές, η υποστήριξη των θεατών είναι σπουδαία. Νομίζω ότι το Ακρόπολις είναι μια πρόκληση που χρειαζόμαστε στο πρωτάθλημα».

44 GUS GREENSMITH/CHRIS PATTERSON

«Δεν ήταν καλή μέρα σήμερα, έκανα τετ-α-κε στην 5η ειδική και στην τελευταία χάσαμε όλο το λάδι του εμπρός δεξιού αμορτισέρ. Δε χρειάζεται να γκρινιάζουμε, αλλά να δούμε πώς θα βελτιωθούμε για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Οι ειδικές αύριο είναι περισσότερο τεχνικές – το θέμα είναι να βρούμε ρυθμό, θα τιμωρηθούμε ακόμα και για μικρά λάθη».

6 DANI SORDO/CANDIDO CARRERA

«Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη σημερινή μέρα, έκανα ένα μικρό λάθος στην εκκίνηση, πήρα ποινή 10 δλ., έχασα πολύ χρόνο σε ένα μικρό κομμάτι της ειδικής, και αυτό είναι στενόχωρο. Όλα τα άλλα είναι καλά -το αυτοκίνητο, ο συνοδηγός-, αλλά θα ήμουν ευχαριστημένος με μια καλύτερη θέση στη γενική κατάταξη. Αύριο πρέπει να πιέσουμε περισσότερο τους εαυτούς μας».

9 ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ/FREDERIC MICLOTTE

«Ήταν μια καλή μέρα, χωρίς προβλήματα. Όλες οι ειδικές ήταν ωραίες. Μόνο στη Θήβα δυσκολευτήκαμε και στην Ελάτεια σταματήσαμε στο σημείο που βγήκε ο Loubet. Κατά τα άλλα, όλα καλά».

Μετά το Service Park ο αγώνας ξεκινά και πάλι στις 16:26 με την  11η ΕΔ «Παύλιανη» με μήκος: 24, 25 χλμ Αυτή η διαδρομή είναι συνώνυμο του Ράλλυ Ακρόπολις, αφού χρησιμοποιείται εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Με ποικιλία χαρακτηριστικών και φτάνει στο μεγαλύτερο υψόμετρο που απλώνεται ο αγώνας: στα 1.630 μέτρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Ξεκίνημα τρίτης ημέρας με 1ο τον Rovanpera
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Συνεχίζει να προηγείται ο Rovanpera
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Τρία στα τρία για Rovanpera