Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsautoChoice: PHEV

ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Ευτράπελα, γκρίνιες και λύσεις (+video)

  • newsautoteam

Δεκάδες χιλιάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, βρέθηκαν στα βουνά της Ελλάδας για να απολαύσουν από κοντά το Ράλλυ των Θεών. Κάποιοι παραπονέθηκαν για απίστευτη ταλαιπωρία.

Ποιος φταίει για την κούραση και την απογοήτευση μίας μερίδας θεατών, που δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ειδικές διαδρομές; Η οργάνωση; Η αστυνομία; Ή μήπως οι ίδιοι;

Διαβάζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 είδαμε πολλές αντιδράσεις θεατών. Ναι το Ράλλυ Ακρόπολις ήταν και είναι ο κόσμος του. Με τα καλά του αλλά και με τα άσχημά του.

Το πλάνο του θεατή που είναι μέσα στην στροφή, δείχνει ενδιαφέρον για το θέαμα αλλά είναι ΚΑΚΟ. Δείχνει απερισκεψία, απειθαρχία, βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του αλλά και του πληρώματος και οδηγεί σε διακοπή ή ακύρωση της διαδρομής.

Μία άλλη εικόνα με τον θεατή να κρατά μία… φουσκωτή κούκλα από sex shop έχει μία διαφορετικότητα ίσως και πλάκα ανάλογα με την οπτική και την αίσθηση του χιούμορ που έχουμε. Αν το περιστατικό αναφερθεί τότε έχουμε και μία μορφή αναγνώρισης από τον άνθρωπο που κάνει την ενέργεια αυτή. Φυσικά αν δεν βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο.

Τέλος διαβάσαμε και δημοσιεύματα, που αφορούσαν την ταλαιπωρία των θεατών. Πολλοί από αυτούς δεν κατάφεραν να δουν καμία Ειδική διαδρομή.
Πριν ρίξουμε το φταίξιμο στην διοργάνωση ή την αστυνομία, πρέπει να αναλογιστούμε πως οι αγώνες έχουν αλλάξει και εμείς μάλλον δεν θέλουμε να το καταλάβουμε.

Δεν είμαστε στη δεκαετία του 1990 που όλα ήταν ανοιχτά και η λέξη ασφάλεια οριζόταν διαφορετικά από τον κάθε ένα θεατή. Υπήρχαν και υπάρχουν κανόνες είναι αυστηροί ενώ τώρα μπήκε στις παραμέτρους και ο Covid-19.

Η ταλαιπωρία

Η διοργάνωση μετά την επιστροφή του αγώνα στο καλεντάρι της FIA θέλει να δώσει καλές εντυπώσεις και φυσικά ακολουθεί τους κανόνες κατά γράμμα.

Οι αστυνομικοί της Φθιώτιδας βρίσκονταν στο δρόμο, από τις 04:00 τα ξημερώματα και για 15 ώρες, χωρίς πολλές φορές να έχουν ούτε ένα μπουκάλι νερό, για να εφαρμόσουν τα μέτρα. Όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν ο όγκος των οχημάτων και των θεατών ήταν τόσο μεγάλος, που δεν μπορούσαν να τον διαχειριστούν.

Επίσης υπήρχε και ένα ακόμη πρόβλημα, Αυτό της επικοινωνίας μεταξύ τους. Τόσο τα κινητά, όσο και οι ασύρματοι δεν είχαν καλή επαφή γιατί δεν το επέτρεπε το ανάγλυφο του εδάφους.

Στο Ελευθεροχώρι προς Παλαιοχώρι και αλλού σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα για πολλές ώρες με τον κόσμο να ρωτάει τι γίνεται και κανείς να μην υπάρχει εκεί για να τους απαντήσει.

Υπήρξαν θεατές που περπάτησαν 15 και 20 χιλιόμετρα μέσα στα βουνά για να μπορέσουν να φτάσουν σε μια ειδική διαδρομή. Άλλοι κλείδωσαν τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και έφυγαν με αποτέλεσμα στη συνέχεια να τους ψάχνουν για να ανοίξει ο δρόμος και να μην τους βρίσκουν.

Η διακοπή της ειδικής

Το Σάββατο οι διοργανωτές μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει κάποιο ατύχημα αποφάσισαν την οριστική διακοπή της ειδικής διαδρομής 10 «Ελευθεροχώρι 1», μετά το πέρασμα μόλις εννέα αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Κάτι το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«SOS Είναι απίστευτη η ανταπόκριση, η δίψα του κόσμου για Ράλλυ Ακρόπολις. Χιλιάδες στα βουνά για τις ειδικές διαδρομές. Όλοι όμως πρέπει να υπακούν στις υποδείξεις ΕΛ.ΑΣ, κριτών & να τηρούν αυστηρότατα τα μέτρα ασφαλείας. Για την προστασία όλων & για να μην ακυρωθεί κομμάτι του αγώνα»

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης από την πλευρά τους ανέφεραν ότι ο λόγος που αποφάσισαν την διακοπή της ειδικής διαδρομής στο Ελευθεροχώρι ήταν η μη τήρηση από μερίδα θεατών των μέτρων ασφαλείας και η άρνησή τους να συμμορφωθούν με τις αλλεπάλληλες συστάσεις της Οργάνωσης.

Τι πρέπει να κάνουμε

Όχι δεν σας προτείνουμε να μην πάτε στους αγώνες, να μην δείτε ειδικές διαδρομές, Σας προτείνουμε να προγραμματίζετε την επίσκεψή σας. Να είστε προετοιμασμένοι για ώρες αναμονής (νερά φαγητό μέρος να σταθείτε). Αν έχετε παιδία μαζί να έχετε κάτι να τα απασχολήσετε μέχρι να έρθει η στιγμή να δείτε το πέρασμα του αυτοκινήτου. Φυσικά να πειθαρχείτε στους κριτές και την αστυνομία.

Μην περιμένετε το επόμενο Ράλλυ Ακρόπολις για αυτό. Δοκιμάστε τους Ελληνικούς αγώνες. Το δικό μας πρωτάθλημα ράλλυ για να είμαστε όλοι έτοιμοι και περισσότερες στις ειδικές διαδρομές του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Ο Kalle Rovanpera έγραψε τον δικό του μύθο
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αντιμετωπίζοντας τον… Ταρζάν (+video)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Rovapera στην τελική ευθεία

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto